Televizoare

Sfârşitul acestui deceniu ne aduce preţuri mai mult decât decente pentru televizoarele cu rezoluţie 4K şi o evoluţie lentă a celor cu rezoluţie 8K. Dar ce ce spuneţi de un televizor cu rezoluţie 16K ?

Sony crede că în anii următori vom avea parte şi de această rezoluţie, tocmai de aceea a prezentat în Japonia un televizor gigant. Acesta are o lungime de 19.2 metri şi o lăţime de 5.4 metri şi se întinde între primul şi al doilea etaj al centrului de cercetare Yokohama.

Televizorul Sony afişează de 64 ori mai mulţi pixeli decât unul FullHD şi de 16 ori mai mulţi pixeli decât unul 4K. Tehnologia din spatele acestui singur exemplar se numeşte Crystal LED şi este peste OLED-uri actuale la capitolul claritate, luminozitate şi contrast.

Deoarece nu prea există conţinut pentru o astfel de rezoluţie, Sony a fost nevoită să creeze un scurt filmuleţ 16K pentru a putea reda ceva pe acest televizor uriaş.

La momentul actual tehnologia este mult prea scumpă pentru a putea fi produsă la nivel comercial, însă aceasta există şi cu siguranţă în câţiva (mai mulţi) ani ne vom putea bucura de ea în sufrageria de acasă.

Sursa: fonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.