Foto si Video

Prezentare Generală

Sony a introdus pe piaţă în 2010 modelul HX5V, echipat cu senzor CMOS 10.2 MP, lentila Sony G, zoom optic 10x, filmare HD 1080i şi ecran LCD de 3 inch (7,5 cm), suport MemoryStick Pro Duo şi SD. Modelul a fost pus la dispoziţie de 3e.

Dispozitivul este foarte subţire in raport cu multitudinea de funcţii pe care le deţine printre care amintim stabilizarea imaginii, panorama, GPS busola şi capacitatea marită de a fotografia în condiţii de luminozitate slaba. De asemenea declanşarea se poate face automat la detectarea unui zambet.

Specificaţii Tehnice

Utilizare

Dispunerea butoanelor este accesibilă cu toate că ele pot părea mici în mâinile mai solide. O problemă ar fi totuşi poziţionarea microfonului stereo, chiar în locul în care majoritatea utilizatorilor pun un deget pentru a asigura stabilitatea. Asta poate afecta calitatea inregistrării sunetului în funcţia de filmare.
Butonul special pentru selectarea modului de fotografiere unic sau în rafală (până la 10 cadre pe secundă) este binevenit. De asemenea este utilă şi adăugarea unui buton dedicat înregistrării video pentru rapiditate, chiar daca acesta este deja existent în selectorul rotativ.

Performanţă

Calitatea este excepţională având în vedere că ţinem în mână un dispozitiv compact. Funcţiile de stabilizare şi reducere a zgomotului îşi fac datoria cu uşurinţă, însă pentru utilizatorii pretenţioşi acestea nu pot fi considerate suficiente. Fotografierea la sensibilitate ISO crescută, cu valori mai mari de 800, adaugă zgomot intens imaginilor. Modul de fotografiere cu camera în mână vine totuşi în ajutor, combinând 6 cadre consecutive într-o singură imagine cu zgomot redus simţitor. Fotografiile vor fi peste nivelul decent, cu calitate mai mare decât cele pe care le-ai putea obţine cu dispozitivele competiţiei.
O problemă mai mare ar fi totuşi neclaritatea sau precizia imaginilor. Procesorul nu este capabil să ajute şi în acest domeniu în aceelaşi timp cu celelalte procese de care vă vorbeam, asa cum veţi vedea şi în imaginile demonstrative.
Modul manual este aproape inutil, cu destul de puţine modalităţi de ajustare ale setărilor.

Preţ

Cel mai mic preţ la ora scrierii articolului este al celor de la 3e, cei care ne-au furnizat dispozitivul pentru teste, ocazie cu care le mulţumim.
839 Ron este preţul pachetului ce conţine camera cu un card SD 4GB cadou.

Concluzii

Pro: Dispozitivul este un compact rapid şi uşor, cu funcţii utile şi plăcute. Capacitate bună de captură a imaginilor în condiţii de luminozitate scăzută pentru o compactă.

Contra: Fotografiile şi clipurile sunt uşor neclare. Funcţia GPS are nevoie de mult timp pentru a putea fi operaţională.

Aşadar Sony DSC-HX5V este un dispozitiv compact numai bun pentru cei care călătoresc mult şi au nevoie de o cameră uşoară, prietenoasă cu lumina puţină, ce deţine funcţie GPS.

[nggallery id=250]
[nggallery id=249]