Arhiva-Alte telefoane mobile

Astăzi vom discuta despre un telefon micuţ, un telefon care s-a adresat în primul rând tinerilor, dar şi celor care au dorit un telefon mobil cu dotări bogate la un preţ competitiv. Vom vorbi în continuare despre Sony Ericsson K300i.

Sony Ericsson K300i a fost lansat în trimestrul al 4-lea al anului de graţie 2004 ca un telefon de buget. Avea un display CSTN cu 65.000 culori dispuse la o rezoluţie de 128 x 128 pixeli şi o diagonală de doar 1,6 inchi. Telefonul venea cu o memorie internă de 12 MB, fără posibilitatea extinderii acesteia prin card. Dispunea de o cameră VGA ce făcea fotografii la o rezoluţie maximă de 640 x 480 pixeli şi cu ajutorul căreia puteai şi filma în format 3GP (la o calitate slabă). Ca utilităţi, terminalul oferea aplicaţii Java (chiar şi unele 3D), 2 jocuri preinstalate (Darts şi TicTacToe) + altele downloadabile, SMS, EMS, MMS, E-mail, mesagerie instantă, WAP 2.0, ieşire USB, port infraroşu, player MP3/MP4, GPRS clasa 8 şi avea o greutate de invidiat de doar 85 g. Sony Ericsson K300i avea o baterie standard Li-Ion 670 mAh ce rezista în stand-by până la 300 de ore (peste 12 zile).

Sony Ericsson K300i a fost unul dintre cele mai vândute telefoane ale companiei Sony Ericsson, fiind vândut în peste 15 milioane de unităţi. Telefonul era fratele mai mic al K500i, un frate care se pare că a prins mai bine la public. Succesul se datorează şi preţului extrem de scăzut de la lansare, care a fost sub 160 de dolari. În ţara noastră se găsea la un preţ de aproximativ 3 milioane lei (vechi) la un abonament Orange. Singura problemă a telefonului a fost luminozitatea destul de scăzută a display-ului care pe timp de lumină era foarte deranjantă.Totuşi, Sony Ericsson K300i a fost unul dintre cele mai reuşite telefoane entry-level a celor de la Sony Ericsson.