Hardware

Sony plănuieşte ca în 2020 să treacă la noua generaţie de console, iar compania japoneză a demarat deja primele teste în noua configuraţie.

Sony PlayStation 5 va dispune de un procesor AMD Ryzen de generaţie a treia cu 8 nuclee şi arhitectura Zen 2 de 7 nm şi de o placă video din familia Radeon Navi cu suport Ray Tracing. Se pare că Sony va renunţa la stocarea HDD şi o va utiliza în premieră pe cea SSD ce promite un timp de încărcare de până la 20 de ori mai scurt.

Noua generaţie a consolei Sony va oferi suport pentru rezoluţie 8K, va dispune de acustică 3D şi va fi compatibilă cu actualele jocuri de pe Sony PlayStation 4.

Toate acestea informaţii au fost oferite de către Mark Cerny, architect şef de sistem pentru PlayStation 5, de aici şi caracterul oficial al informaţiilor.

Sursa: fonearena.com

Categorii: console

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.