Sony PlayStation 5 Hardware

Sony PlayStation 4 a fost lansat la sfârșitul lui 2013, iar dacă compania japoneză își ține promisiunea, noua versiune a consolei va veni la nu mai puțin de 7 ani distanță. Asta fiindcă gigantul nipon și-a propus deja ca sfârșitul acestui an să reprezinte perioada când va introduce noul Sony PlayStation 5 în lume.

Perioada de lansare Sony PlayStation 5

Totuși, criza inițiată în China de coronavirus ar putea da peste cap planurile Sony și asta nu doar prin prisma datei de lansare. Ultimele declarații ale oficialilor japonezi susțin că prețul de 399 dolari la care a fost lansat PlayStation 4 nu mai poate fi unul realist pentru noua consolă.

Asta nu aduce prea multe informații legate de prețul de lansare pentru Sony PlayStation 5, însă deocamdată știm că:

  • PS5 va folosi un SoC personalizat de către AMD, unul ce va permite viteze de până la 3.2 GHz, cu perfromanțe de până la de 4 ori mai mari decât ale consolei PS4. Noul SoC va avea nevoie așadar de un sistem de răcire foarte eficient, iar acesta va costa mai mult;
  • unele rapoarte indică faptul că Sony are probleme cu lanțul de producție și distribuție al modulelor DRAM și al celor de stocare pentru PS5. Asta se traduce deja în costuri mai mari;
  • costul de producție, distribuție și promovare pentru PlayStation 4 este de circa 381 dolari, consola având un preț recomandat de 399 dolari.

Luând în considerare cele de mai sus, putem preconiza că Sony PlayStation 5 va avea un preț total de producție (ce include toate cheltuielile) de circa 470 de dolari. Într-un astfel de scenariu, cel mai probabil Sony PlayStation 5 va costa la raft undeva la 499 de dolari. Va mai fi noua consolă una dorită având în vedere prețul estimat de noi?

Sursa : GIZChina.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.