Smartphone

Sony a lansat destul de puţine smartphone-uri în 2022, însă niciunul cu procesor MediaTek. Se pare că pentru sfârşitul acestui an producătorul japonez pregăteşte un astfel de device, unul mid-range chiar.

În rapoartele testului de benchmark GeekBench a apărut un device Sony model XQ-DS99 ce foloseşte un procesor MediaTek Dimensity 8000. Acesta este un procesor construit pe un proces de fabricaţie de 5nm ce vine cu 4 x ARM Cortex-A78 până la 2.75 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 până la 2.0 GHz şi Mali-G610 MC6 GPU. Dacă ar fi să îl comparăm cu ceva din curtea Qualcomm, am putea spune că acest procesor MediaTek este ceva mai bun decât Qualcomm Snapdragon 870.

În rapoartele GeekBench smartphone-ul Sony este testat într-o versiune cu 12 GB RAM şi cu Android 12 la bord.

Mai multe detalii nu cunoaştem în prezent, este destul de interesant că Sony experimentează şi ceva cu MediaTek, mă gândesc că poate vin şi ei într-un final cu preţuri ceva mai pământeşti.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: sony

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.