Foto si Video

Prezentarea la nivel internațional s-a făcut la sfârșitul lui august 2011 și în mai puțin de o lună au poposit și în țara noastră. Mă joc zilele acestea cu Sony NEX-5 și îmi place mult. Sunt sigur că la NEX-5N au rafinat rețeta SLR-ului perfect. 

Sony lansează în România noua cameră foto compactă cu obiective interschimbabile – NEX-5N

Alături de NEX-5N, NEX-7, α65 şi α77 întregesc seria produselor vedetă din portofoliul Sony din această toamnă

– Noile modele NEX-5N, NEX-7 şi α65 şi α77, disponibile din această toamnă şi în România

NEX-5N

– Cea mai rapidă fotografiere din lume, focalizare automată rapidă şi precizie

– Fotografiere continuă la 10 cps (În modul Speed Priority Continuous)

– Înregistrare video Full HD cu 50p/25p cu focalizare manuală

NEX-7

– Rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi cu senzor CMOS Exmor APS HD; Focalizare automată rapidă şi cel mai mic timp de reacţie la declanşare din lume (0.02 sec)

α77 şi α65

– Cea mai rapidă fotografiere în rafală la 12 cps şi rezoluţie full din lume, cu detectarea fazei de focalizare automată (α65: 10fps); nou sistem de focalizare automată în 19 puncte, cu 11 senzori de tip cross (α77); primul vizor XGA OLED Tru-Finder™, cu afişare multifuncţională a informaţiilor

Sony duce imaginea de calitate si opţiunile creative la noi extreme, cu noile modele din seria de camere foto digitale cu obiective interschimbabile: NEX-5N şi NEX-7, precum şi cu noile modele din seria de camere cu oglindă semitransparentă: α77 şi α65, dedicate iubitorilor de fotografie şi pasionaţilor artei fotografice.

Continuând succesul camerei foto digitale NEX-5, noul α NEX-5N de la Sony duce performanţele şi mai sus, oferind capacitate de reacţie rapidă, calitate superbă a imaginii, precum şi accesarea posibilităţilor creative ale unei camere DSLR într-un dispozitiv uşor de transportat.

Cu un înveliş dur, dar uşor, din magneziu şi cu dimensiune de doar 23,3 mm în cel mai subţire punct, noua cameră NEX-5N duce design-ul elegant şi minimalist al popularului NEX-5 la un nou nivel.

Răspunsurile sunt accelerate şi mai mult de timpul de eliberare a declanşatorului, de aproximativ 0.02 secunde1: cel mai rapid dintre toate camerele cu obiectiv interschimbabil din lume.

Sensibilitatea este mărită la  ISO 25600, cea mai mare dintre camerele cu obiective interschimbabile cu tehnologie fără oglindă, permiţând o fotografiere fără trepied de foarte bună calitate în condiţii de luminozitate scăzută.

La o simplă apăsare de buton, camera NEX-5N înregistrează video Full HD AVCHD ver. 2.0 (Progresiv) cu o calitate înaltă a sunetului stereo, la frecvenţa 50p – o premieră pentru camerele cu obiectiv interschimbabil cu senzor de dimensiune APS-C. Citirea mai rapidă facilitată de senzor creşte rata maximă a cadrelor până la 60 cps, faţă de anteriorul 30cps.

Opţiunea Picture Effect, introdusă pentru prima dată pe NEX-C3, simplifică obţinerea unor efecte artistice doar cu ajutorul camerei, fără a fi nevoie de post-procesare PC.

În modul Speed Priority Continuous, camera NEX-5N surprinde cadre active cu până la 10 cps (viteza propriu-zisă depinde atât de condiţiile de fotografiere, cât şi de performanţa cardului de memorie). Aceasta reprezintă cea mai rapidă fotografiere în rafală dintre camerele cu obiectiv interschimbabil, fără oglinzi1.

Ecranul LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0″) se înclină până la 80° în sus sau până la 45º în jos pentru o vizualizare uşoară din orice poziţie de fotografiere. Tehnologia TruBlack asigură detaliile şi contrastul superb cu reflexii reduse ale soarelui pe ecran.

Modelul este disponibil în România începând cu finalul lunii septembrie, la 3,199 lei (pachet cu obiectiv zoom E18-55 OSS).

Noul NEX-7 beneficiază de cel mai nou model de senzor CMOS Exmor APS HD cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ de la Sony.

Această alăturare unică a senzorului şi a procesorului asigură răspuns de fotografiere ultra-rapid, plus o calitate ireproşabilă a imaginii, în timpul fotografierii sau înregistrării video. Cu o paletă ISO 100-16000, sensibilitatea ridicată faciliteză fotografierea fără imperfecţiuni în încăperi întunecate sau la apus.

Modelul este disponibil în România începând cu luna noiembrie, la preţul aproximativ de 7.000 lei (pachet cu obiectiv zoom E18-55 OSS).

Cele mai recente optimizări ale tehnologiei oglinzii semitransparente de la Sony poziţionează modelele SLT-A77 (α77) şi SLT-A65 (α65) drept cele mai rapide camere cu obiective interschimbabile din clasa lor. Ergonomia îmbunătăţită a ambelor modele numără un nou design al sistemului de prindere (grip), mai confortabil. De asemenea, design-ul inovator include un nou buton tactil pentru utilizare ‘cu ochii închişi’, chiar în timpul vizionării cadrului fotografiat sau filmat prin intermediul vizorului de înaltă rezoluţie XGA OLED Tru-Finder™.

Modelul α77 este disponibil începând cu finalul lunii octombrie, la preţul de 6,299 (pachet cu un obiectiv zoom DT18-55), iar α65, de la finalul lunii septembrie, la preţul de 4,599 lei (pachet cu obiectiv zoom DT18-55).

Focus-ul şi expunerea sunt fixate de la primul cadru.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.