Hardware

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufactoring Company) este unul dintre cei mai mari producători globali de cipuri şi posibil viitor partener al gigantului Sony pentru construcţia unei fabrici în Japonia.

Deşi iniţial informaţia era încadrată la rubrica “bursa zvonurilor”, în timpul conferinţei semestriale pentru prezentarea ultimelor rezultate financiare, CFO-ul Sony a confirmat oficial că există discuţii cu TSMC pentru construcţia acestei fabrici. Contextul este unul foarte favorabil, iar pentru a demonstra importanţa acestui proiect, în discuţii este implicat şi statul japonez prin intermediul minstrului economiei şi al comerţului.

Fabrica ar urma să fie construită în prefectura Kumamoto, lângă fabrica Sony de senzori pentru camere foto, iar valoarea proiectului se estimează că va atinge 8.8 miliarde de dolari. Primele cipuri vor fi produse în 2024 pentru categorii precum senzori de imagine pentru telefoane şi automobile şi camere foto.

Chiar dacă momentan nu sunt în plan procesoare pentru smartphone-uri, în funcţie de evoluţia pieţei, după 2025 am putea vedea telefoane Sony cu procesoare proprii, în stilul Samsung sau, mai nou, Google.

Sursa: gizmochina.com