Hardware

Circulă o informație pe site-urile de tehnologie legată de o alianță încheiată între Sony și TSMC cu privire la deschiderea unei facilități de producție în Japonia.

Saga crizei de semiconductori continuă, iar Sony și TSMC încearcă să beneficieze de această oportunitate printr-o fabrică nouă ce ar trebui să intre în producție din 2024. Investiția s-ar ridica la 7 miliarde dolari, iar guvernul japonez ar acoperi aproape jumătate din această sumă.

Ar fi o mișcare logică din partea TSMC, în contextul în care fabricile sale din Taiwan sunt expuse în eventualitatea escaladării unui conflict cu China. Mai adăugăm și faptul că SUA și China nu se află într-o relație prea bună, iar Taiwanul este un aliat tradițional al americanilor. De fapt, au și rezistat ca un stat de facto independent prin ajutorul dat de către SUA.

În noua facilitate de producție ar fi realizate procesoare pentru camere, automobile, dar și pentru alte componente. Denso ar fi interesat să devină partener (conglomerat ce furnizează componente pentru automobile).

Sony nu a confirmat alianța cu TSMC, iar compania taiwaneză doar a precizat că se află în proces de analiză pentru o înțelegere de genul. Terenul pe care s-ar dezvolta noua facilitate de producție s-ar afla în prefectura Kumamoto, lângă fabrica Sony de senzori pentru camere foto.

Criza de semiconductori se va prelungi, iar necesarul din piață nu va fi acoperit până în 2023. Unele surse afirmă că și după această perioadă va fi o problemă cu aprovizionare, cererea fiind din ce în ce mai mare.

Sursa: Engadget.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.