Smartphone

În aprilie 2021 am asistat la una dintre cele mai mari lovituri primite vreodată de piaţa telefoanelor inteligente. Cândva un producător de mare succes, LG anunţa la acea vreme că îşi închide divizia de smartphone-uri. Şi închisă a rămas.

Încă de pe atunci toţi ne întrebam cât va mai rezista şi Sony, companie care la rândul său se afla într-o situaţie foarte delicată. Au trecut mai bine de doi ani de la ieşirea LG de pe piaţă şi Sony încă rezistă, chiar dacă în continuare vânzările sunt foarte, foarte slabe.

În cursul zilei de astăzi Qualcomm a confirmat că şi-a extins parteneriatul cu Sony într-o înţelegere multi-anuală, astfel că producătorul japonez va continua să lanseze telefoane inteligente cu procesoare Qualcomm Snapdragon mulţi ani de acum înainte.

Este destul de clar că divizia Sony Mobile Communications Business rămâne una a mândriei japoneze şi este salvată de rezultatele extraordinare ale celorlalte din grupul Sony. Să vedem până când.

Tsutomu Hamaguchi, director al Sony Mobile Communications Business, a declarat referitor la parteneriatul cu Qualcomm următoarele:

“Xperia 1 V, ultimul smartphone flagship al Sony echipat cu Snapdragon 8 Gen2 a fost foarte bine primit de către public. Suntem nerăbdători să continuăm colaborarea cu Qualcomm Technologies pentru a oferi experiențe premium și captivante pe viitoarele smartphone-uri dotate cu procesoare Snapdragon. Ținem tot timpul cont de părerile clienților noștri pentru a dezvolta tehnologii de ultimă oră care să le depășească așteptările și avem încredere că Qualcomm Technologies ne va ajuta în acest proces.”

Sursa: gsmarena.com