Notebook

Odată cu stickul Kingston de 64 GB pe usb 3.0 am primit și un portabil pe care să văd la lucru beneficiile aduse de noul standard usb. Asta pentru că nu am încă un laptop cu 3.0. Bucuria a fost de partea mea când am dat de un notebook excelent din toate punctele de vedere de la design până la performanțe și autonomie. Apropo pe masa de test a gadget.ro se află în acest moment: laptopul de la Sony, Asus Transformer, Kingston Ultimate 3.0, BenQ BL2400, Nokia X7 și N8, LG Optimus Black.

Date hardware pentru Sony Vaio VPCSB1V9E:

– ecran LED backlight de 13.3 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli;

– procesor Intel Core i5 la 2300 MHz, 4 GB DDR3 cu 2 sloturi pentru memoria RAM, hdd de 500 GB cu 5400 rpm;

– placă video AMD Radeon Mobility de 512 MB DDR3, placă video secundară Intel HD 3000;

– Wi-Fi b/g/n, bluetooth, 2 porturi usb 2.0, usb 3.0, HDMI, VGA, dvd-rw;

– baterie cu 6 celule, 1.75 kg, 23.9 mm grosime;

– preț – 4.885 lei la pcgarage.ro.

Veți rămâne impresionați de acest notebook de la prima vedere. Este încadrat în zona business cu un design elegant și dotări hardware de top. Tastatura este senzațională. M-am adaptat instantaneu la ea și credeți-mă că o folosesc intensiv. Touchpadul se putea să fie mai generos. Pe de altă parte aș fi mizat pe un SSD în dauna unui HDD. Ar fi devenit o alternativă la MacBook Air de 13.3 inch – bineînțeles că o alternativă pe nișa cu Windows. Sunt multe persoane care nu ar renunța la Air datorită și ecosistemului de care aparține. Eu l-aș schimba oricând pe un Sony Vaio VPC.

Mai multe detalii vor sosi într-o prezentare detaliată pe blogul nostru.

[nggallery id=104]

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.