Hardware

Sony Interactive Entertainment este divizia Sony care se ocupă de tot ce înseamnă console şi jocuri video. Aceasta a prezentat un bilanţ la sfârşit de 2017 pentru activitatea din ultima perioadă:

  • PlayStation 4 a atins pragul de 70,6 milioane de unități în întreaga lume, la data de 3 decembrie 2017;
  • Peste 617,8 milioane de jocuri pentru PlayStation 4 au fost achiziționate la nivel mondial, atât din magazine, cât și digital, prin intermediul PlayStation Store, la aceeași dată;
  • Numărul de sisteme de realitate virtuală PlayStation VR vândute a ajuns la 2 milioane de unități, la 3 decembrie 2017;
  • 150 de titluri noi au fost lansate pentru platforma PlayStation VR, cu vânzări cumulate de peste 12,2 milioane de copii vândute prin sistemele de retail și digital, prin PlayStation Store, la aceeași dată.

Se pare că echipa Sony Interactive Entertainment depune eforturi uriaşe în atragerea de conţinut pentru consola sa, iar rezultatele se vor vedea foarte curând. Anul viitor vor fi lansate jocuri precum God of War, Detroit: Become Human, Spider-Man, Shadow of Colossus, Dreams, Days Gone (produse de SIE WWS), Far Cry 5 (Ubisoft) și Monster Hunter: World (Capcom). Pentru PlayStation VR sunt în dezvoltare peste 130 de titluri şi conţinut video.

Personal deţin o consolă Xbox One, dar fie vorba între noi nu ştiu dacă m-am jucat pe ea de 5 ori anul acesta. Timpul nu îmi este cel mai bun prieten, iar cel liber prefer să îl consum prin alte modalităţi. Avem printre voi pasionaţi de gaming pe consolă ?