Smartphone

Dacă ești în căutarea celui mai puternic smartphone cu Android pe formatul de 5 inch, ai o singură alternativă – Sony Xperia XZ2 Compact. 

Uite un motiv pentru care îi apreciez pe japonezi de la Sony, faptul că nu renunță și țin de o idee până în pânzele albe (în cazul de față de ideea unui smartphone cu specificații premium, dar cu dimensiuni de-a dreptul compacte).

Hands-on cu Sony Xperia XZ2 Compact;

Design;

Cel mai ciudat mi se pare spatele: bombat la centru și subțire spre cele 4 margini. Este ciudat pentru că Xperia XZ2 Compact este și mic ca dimensiuni și soluția asta îl transformă într-un mic bonsai. Zici că este un telefon ce are bateria umflată, gata să explodeze. Probabil că sunt doar răutăcios.

Acest design are și o parte practică, face telefonul să pice mai bine în mână, un plus de grip pentru utilizator. Din partea frontală nu ai zice că avem vreo schimbare majoră ca design, totul se schimbă la partea spate.

Ca să sesizați cât de forțată este această bombare – Xperia XZ2 Compact are 12.1 mm în cel mai gros punct al carcasei și 7 mm în marginile sale, diferență de 5.1 mm.

Important este că au păstrat certificarea IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful.

Ecran, hardware și software;

În cele din urmă și Sony a adoptat ecranele cu format 18:9, avem un IPS Triluminos HDR de 5 inch cu rezoluție de 2160×1080 pixeli și 483 ppi, un raport display / corp de 73.5% (nu este excelent, dar măcar nu se mai situează sub pragul a 70%).

La nivel hardware trebuie apreciată compania japoneză – Qualcomm Snapdragon 845 + 4 GB RAM și 64 GB stocare + slot pentru cardurile microSD de până la 400 GB (primul și singurul smartphone de 5 inch cu cel mai puternic procesor din portofoliul Qualcomm pe anul în curs).

Rulează Android 8.0 Oreo cu câteva aplicații și modificări realizate de către Sony, nu sunt elemente majore, dar se vede că avem un telefon mobil cu software customizat.

Cântărește 168 gr. și dimensiunile sale sunt de 135 x 65 x 12.1 mm. Au reușit să facă loc pentru un acumulator de 2870 mAh cu tehnologia QuickCharge 3.0.

Cameră foto și video;

S-a mers pe mâna unui senzor de 19 Megapixeli cu f/2.0, cu autofocus prin detecție de fază și tehnologia laser, filmează la 2160p cu 30 fps, știe 1080p cu până la 960 fps (Samsung livrează 960 fps, dar la 720p).

Alt aspect ce merită a fi menționat: camera foto are suport pentru tehnologia Motion Eye, dar și captură 4K în format HDR.

Trebuie să facem rost de Xperia XZ2 și XZ2 Compact la review, sunt telefoane mobile interesante ce joacă diferit față de alte dispozitive Android.

Concluzii;

Dacă poți trece peste designul de tip bonsai și ești în căutarea unui telefon Android compact și cu cel mai bun hardware, XZ2 Compact este una dintre puținele opțiuni, cealaltă variantă fiind în curtea Apple – iPhone 8 (știu, iOS și nu Android).

 

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.