Tablete

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a iniţiat o licitaţie publică estimată la 11.35 milioane lei fără TVA pentru achiziţionarea a 15.000 de tablete pentru asistenţii maternali.

Această achiziţie este prinsă în proiectul “TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, unul ce este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Acest proiect are ca scop creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Proiectul include mai multe etape, inclusiv module de tip e-learning şi module de educație digitală. Aici intervin şi cele 15.000 de tablete, acestea urmând a ajuta la “creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității”.

Mă bucur să văd că evoluăm spre o lume mai apropiată de tehnologie, iar acest proiect orientat către asistenţii maternali este de bun augur, deoarece aceştia vor deprinde câteva competenţe digitale (chiar dacă limitate), unele ce vor putea fi folosite în beneficiul copiilor aflaţi în îngrijire.

Sursa: profit.ro

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.