driverele Game Ready NVIDIA Software

Cu toții știm că degeaba avem putere hardware la dispoziție dacă aceasta nu este eficient și la maximum exploatată prin intermediul unui software bine optimizat. NVIDIA propune două tipuri de drivere pentru unele dintre modelele lor de plăci video, mai exact pentru cele din seriile RTX. Pentru jocuri, utilizatorii trebuie să instaleze driverele Game Ready, în timp ce profesioniștii din domeniile foto-video, design, grafică, proiectare ș.a.m.d. este recomandat să se bazeze pe driverele Studio.

NVIDIA ne arată prin intermediul unui clip video procesul prin care driverele devin Game Ready:

Munca din spatele fiecărei noi lansări de driver NVIDIA Game Ready este uriașă, fiind implicate resurse imense, atât umane (sute de ingineri experți), cât și materiale (mii de teste pe PC).

NVIDIA a lansat peste 150 de drivere Game Ready, cu suport din prima zi pentru peste 400 de jocuri. Numai în 2021 au fost 75 de drivere Game Ready care au avut suport pentru 75 de titluri, iar pe lângă lista de jocuri care beneficiază de suport și care apar în articolele despre drivere, există echipe dedicate pentru Unreal Engine, Unity și alte motoare de dezvoltare. Acest lucru promite că miile de jocuri pentru PC lansate anual, construite exclusiv cu uneltele din acele motoare, merg la potențial cât mai ridicat încă de la lansare.

În ceea ce privește driverele NVIDIA Studio, cel mai recent update, din aprilie 2022, introduce câteva beneficii:

  • Hardware și software ray tracing pentru Lumen, cel mai nou sistem de iluminare globală din UE5;
  • Un update pentru un conector NVIDIA Omniverse care include abilitatea de a exporta geometria sursă a mesh-urilor Nanite;
  • Ray tracing și DLSS accelerat de RTX în viewport-ul UE5 pentru vizualizare în timp real;
  • Grafică ray-traced și un număr crescut de cadre pe secundă în produsul final prin aceleași technologii de mai sus;
  • Denoiser în timp real de la NVIDIA cu performanță în timp real.

Driver-ul include și suport pentru cel mai recent update Maxon Cinema 4D (inclusiv adopția OpenColorIO), Chaos Vantage, Omniverse și altele.