Diverse

O colegă azi la birou a fost “fericită” de un porumbel şi pentru că superstiţiile sunt parte activă a vieţii noastre, s-a dus frumuşel la cea mai apropiată agenţie a Loteriei Române pentru a cumpăra un banal loz în plic.

Nu mare i-a fost mirarea când doamna de la ghişeu nu a vrut să îi vândă respectivul loz fără a o legitima. Colega a refuzat acest lucru, mai ales că datele din buletin sunt destul de sensibile. S-a întors la birou şi mi-a povestit păţania, cum că în ziua de azi nu mai poţi cumpăra la liber un loz de 3 lei.

La momentul respectiv nu am ştiut ce să îi spun, însă după o scurtă căutare pe Google am aflat că este adevărat, din februarie 2023 trebuie să prezinţi buletinul dacă intri într-o agenţie de pariuri, inclusiv cele ale Loteriei Române.

Conform Legii 326 / 28.11.2022 de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77 / 2009, organizatorii de jocuri de noroc sunt obligaţi să identifice „persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”.

Ce date vă sunt procesate ?

  • Numele şi prenumele;
  • Adresa de domiciliu;
  • Numărul şi seria actului de identitate;
  • Codul numeric personal;
  • Semnătura.

Unii specialişti susţin că această lege cam încalcă legislaţia GDPR şi nu ştiu cum aş putea să îi contrazic.

Sursa: adevarul.ro, sursa foto