Tablete

Informaţii apărute în testul de benchmark GFXBench ne spun că Microsoft testează un posibil succesor pentru tableta Lumia 2520. Conform acestei surse, tableta va dispune de un display de 10.1 inci cu rezoluţie 2K (2560 x 1440 pixeli), procesor quad-core Snapdragon 805 şi accelerator grafic Adreno 420, memorie internă de 64 GB (spaţiul disponibil confirmat este de 55 GB) şi va rula sistemul de operare Windwos.

Ce este foarte curios la această tabletă este chiar sistemul de operare. Microsoft a anunţat că device-urile cu Windows RT nu vor primi update complet către Windows 10, în timp ce Windows 10 varianta pentru telefoane şi tablete nu va suporta decât dispozitive ARM cu display de maxim 8 inci. Logic ar trebui ca tableta să nu ruleze nici Windows RT, nici Windows 10 versiunea pentru smarthpone-uri şi tablete, ci direct versiunea full Windows 10. Dar din păcate Windows 10 nu oferă suport pentru arhitectura ARM.

Din toate aceste calcule, nu ar rămâne în picioare decât varianta cu Windows RT, însă de ce ar lansa Microsoft o tabletă atât de puternică cu Windows RT, când tot ei au anunţat că nu vor oferi update complet pentru Windows 10? Practic aceasta ar fi sortită eşecului încă din start.

microsoft 2520

Sursa: NokiaPowerUser.com