Diverse

La categoria “diverse” am aflat în acest sfârşit de săptămână că austriecii de la Syn Trac vor construi o fabrică de asamblare tractoare la Ghioroc în judeţul Arad.

Investiţia se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, iar fabrica va fi gata în a doua jumătate a anului viitor. Uzina se va întinde pe 10 hectare, va ajunge la un maxim de 600 de angajaţi şi va asambla anual peste 400 de tractoare.

Compania va colabora cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad pentru pregătirea studenţilor care vor lucra în domeniu, aceştia urmând să beneficieze de burse de studiu, iar ca fapt divers, în fabrica de la Ghioroc vor fi asamblate tractoare inovatoare, unele cu capacităţi unice de lucru.

Patronul Syn Trac, Stefan Putz, a declarat că “aceste utilaje nu au motorul în faţă, ca toate utilajele, ci sub podea, iar asta ne dă posibilitatea să facem legături cu mecanisme în faţă şi spate. În 60 de secunde se face trecerea de la agricultură la lucrări comunale, la curăţenie de păduri sau alte activităţi.”

Vă las mai jos un filmuleţ de prezentare al acestui tractor brevetat:

Sursa: economica.net