Companiile chinezești încep să aducă tablete Android din categoria de buget și pe diagonale mai mari. Este și cazul lui Oscal ELITE 1 (Oscal este sub-brand al Blackview).

🔺Tabletă ce se transformă în laptop ad-hoc cu o husă cu tastatură

A ajuns în oferta Aliexpress (linkul nu este funcțional pentru moment, revenim aici).

🔺Display-ul iese în evidență prin dimensiunile sale generoase pentru o tabletă cu preț de 200 – 250 dolari

Oscal ELITE 1 încorporează un display IPS de 12.1 inci cu rezoluție 2.5K și luminozitate de până la 600 nits, procesor MediaTek Helio G99 dezvoltat pe 6nm și până la 24 GB RAM (o parte din RAM este preluat prin extensie din spațiul de stocare). Rulează Android 14 cu interfața DokeOS_P 4.0 și include un mod de utilizare dezvoltat special pentru utilizarea cu mouse și tastatură (desktop friendly ca să spun așa).

🔺Au ales un procesor MediaTek ceva mai bine pus la punct

Am testat telefoane mobile cu MediaTek Helio G99 și îl consider un procesor ok pentru sarcini de bază. Mai bun față de orice alt Unisoc, spre exemplu. Cei 8 GB RAM sunt supliniți prin preluarea din spațiul de stocare a până la 16 GB. Apropo, cei 256 GB stocare sunt de tip UFS 2.1 și se adaugă și un slot dedicat pentru cardurile microSD.

🔺Informații despre camera principală și camera de selfie-uri & apeluri video

Camera frontală este de 13 Megapixeli și dispune de un senzor dezvoltat de către Samsung, iar camera principală a primit un senzor Sony IMX362 de 12 Megapixeli. Sunt o sumedenie de moduri dezvoltate pentru a scoate rezultate interesante.

🔺Display-ul are luminozitate de până la 600 nits

Display-ul de 12.1 inci are certificare TUV în ce privește emisiile reduse pentru lumina albastră. Bateria de 8800 mAh se încarcă pe fir la 33W și are și funcție de reverse charging la 5W. Sunt 4 difuzoare ce ar trebui să ofere un sunet decent în aplicații precum Netflix, YouTube, Disney+ etc.

🔺Scenarii de utilizare unde merge la fix un display pe format mare

Este o tabletă dual-band cu Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, și navigație prin GPS, GLONASS etc.

În pachet este inclus și un stylus, folie de protecție pentru display și husă de protecție. Prețul este de 229 dolari în perioada 20 mai – 7 iunie 2024. Puteți consulta pagina dedicată de pe Aliexpress.

 

Acest articol este susținut de către Blackview. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.