Oscal este un sub-brand al Blackview, companie chineză cunoscută pentru smartphone-urile sale cu veleități rugged. Sub Oscal au lansat smartphone-uri, tablete și de curând și o baterie electrică de tip power station.

Oscal Pad 16 este o tabletă cu display IPS de 10.5 inci și rezoluție 1920 x 1200 pixeli, baterie de 8200 mAh și până la 16 GB RAM (8 GB RAM + până la 8 GB RAM preluați din spațiul de stocare de 256 GB).

Unul dintre punctele sale PRO ar putea fi display-ul IPS pe o diagonală suficient de mare, cu suport pentru Widevine L1, 4 difuzoare stereo, iar în pachet se află și un stylus (nu necesită achiziție separată). Rezoluția de 1920 x 1200 pixeli se transpune într-un FHD+.

În ce privește senzorii integrați: 13 Megapixeli pe față și spate. Este inclusă aplicația Google Lens, iar deblocarea facială poate fi activată din setările tabletei.

Pe partea hardware discutăm despre Unisoc T606, un proceso octa-core ce este însoțit de până la 16 GB RAM și 128 GB / 256 GB stocare + slot pentru cardurile microSD de până la 1 TB. Are suficient de mult RAM și stocare, mai ales în categoria sa de preț.

Rulează Doke OS 3.0 ce a fost dezvoltat conform producătorului pe Android 13, iar un element inedit este PC Mode ce a fost conceput spre a folosi tableta cu tastatură și mouse. Emulează o interfață similară cu cea de Windows.

Mai sunt și alte tehnologii ce pot fi utile. Atomized Memory preîncăarcă aplicațiile favorite și de aici ar reieși un timp de răspuns mai bun. Low Memory Killer reduce funcționarea pentru aplicațiile din fundal nefolosite de ceva timp.

Este o tabletă cu Wi-Fi de tip dual-band și bluetooth 5.0 pe partea de conectivitate. Ar avea și navigare de tip 4-in-1 pentru o poziționare cât mai precisă (suport pentru 4 servicii de localizare).

Prețul va fi de 149.99 dolari pe Aliexpress pentru Oscal Pad 16 cu 8 GB RAM și 128 GB stocare și 159.99 dolari pentru varianta cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Aceste prețuri ar fi valide între 8 – 12 ianuarie 2024.

Acest articol este susținut de către Blackview. 

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.