În statistica intermediară din chestionarul legat de gadgeturile favorite din 2021, TP-Link este lider indiscutabil pe segmentul routere wireless (49.3% din voturile înregistrate până acum). Producătorul chinez avansează încetul cu încetul și spre alte nișe (smart home joacă un rol important).

Mă uitam pe eMAG și așa am descoperit Tapo L900-5 și Tapo L920-5. Sunt benzi LED Wi-Fi multicolore pe care le poți controla prin aplicația Tapo, fără a avea nevoie de un hub dedicat. 179 lei costă și Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus.

Am extras câteva informații din comunicat:

  • peste 16 milioane de culori, cu 20% mai strălucitoare și cu 50% mai rezistente față de alte dispozitive concurente (nu am găsit și ce referință a fost aleasă în fundamenta valorile date);
  • durată de viață de aproximativ 50.000 de ore;
  • conectare directă la rețeaua Wi-Fi fără a avea nevoie de un hub dedicat;
  • pot fi create programe și scenarii spre a activa luminozitatea și culoarea în funcție de preferințele utilizatorului;
  • control vocal prin Amazon Alexa și Google Assistant;
  • prețurile recomandate sub 139.9 lei pentru Tapo L900-5 și 192.99 lei pentru Tapo L920-5 (le găsiți la 129 lei și 179 lei la eMAG).

Declarație oficială:

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este definită de luminile colorate care ne învăluie întreaga locuință, iar acest lucru, alături de pasiunea noastră pentru tehnologie, ne-a inspirat să creăm Tapo L920-5 și Tapo L900-5, două benzi LED Wi-Fi multicolore și inteligente, ideale pentru oricine își dorește să aducă în propria casă spiritul Crăciunului. Ușor de instalat și de administrat, benzile pot să devină și un cadou inedit pentru familie și prieteni, pentru oricine își dorește să se bucure de sărbători pline de culoare.  

Și pentru că în această perioadă stăm mai mult acasă, petrecem și mai mult timp urmărind filme de Crăciun sau ascultând colinde. Pentru ca utilizatorii să aibă tot timpul sub control echipamentele conectate, am lansat și priza smart Tapo P110 cu funcția de monitorizare a consumului de energie. Toate acestea sunt echipamente smart home de calitate de care clienții se pot bucura la prețuri foarte competitive, produse care oferă funcții performante, într-un design elegant, potrivit în orice casă”, a transmis Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.  

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.