Hardware

Nu ştiu dacă titlul este foarte bine ales, însă treaba este destul de simplă cu această nouă tehnologie de la Xiaomi.

Compania chineză a dezvoltat o tehnologie care oferă mai multă baterie în acelaşi corp. Cu această inovaţie Xiaomi poate introduce cu 10% mai mulţi mAh într-un acumulator păstrându-i dimensiunile iniţiale. Acest lucru se poate traduce într-un plus de autonomie de până la 100 de minute într-o utilizare obişnuită.

Dacă luăm o baterie clasică de 5000 mAh, cu noua tehnologie Xiaomi putem implementa pe acelaşi smartphone o baterie de 5500 mAh fără a avea nevoie de spaţiu suplimentar. Sigur că mai există şi varianta de păstrare a celor 5000 mAh prin câştigarea unor milimetri în interiorul device-ului, astfel că din 2022 am putea asista la telefoane Xiaomi mai subţiri.

Cercetătorii chinezi au reuşit să crească de până la 3 ori conţinutul de siliciu din interiorul unei baterii, de aici şi plusul oferit de noua tehnologie. A fost schimbată oarecum şi construcţia unui acumulator, circuitele de control fiind acum lipite de capătul bateriei.

În plus, pentru o şi mai bună eficientizare, Xiaomi va include şi un nou cip pentru gestionare şi proces de încărcare. Noul cip beneficiază de algoritmi ce vor reduce uzura bateriei în aplicaţiile mari consumatoare de energie (jocuri) şi vor învăţa obiceiurile de încărcare ale utilizatorului (dacă laşi telefonul la încărcat noaptea, algoritmii vor amâna încărcarea completă pentru a prelungi sănătatea bateriei).

Noua tehnologie va fi prezentă pe smartphone-urile Xiaomi din a doua jumătate a anului viitor.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.