Filme

Inteligenţa artificială începe uşor, uşor să îşi facă simţită prezenţa în mai toate domeniile de activitate, iar eu cred, exact cum a transmis zilele acestea Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, că impactul inteligenţei artificiale va fi la fel de puternic pentru omenire precum „tiparul, motorul cu aburi, electricitatea sau calculatorul şi internetul”.

La începutul acestui an OpenAI a lansat SORA, un model de inteligenţă artificială generativă ce îţi poate crea clipuri video scurte pe baza unor descrieri sub formă de text. Iar acesta este doar începutul, unul care foarte curând va ajunge şi în lumea producătorilor de filme de tipul lung metraj.

Un exemplu concret despre ce ne aşteaptă peste 5 – 10 ani (sau poate chiar mai puţin) este „Next stop to Paris”, primul film romantic realizat aproape în totalitate cu AI generativ. Acesta va fi lansat oficial în vara acestui an de către TCLtv+, platforma de streaming a producătorului chinez de televizoare TCL.

Iată trailerul oficial:

Next stop to Paris este un film cu imagine generată în totalitate cu inteligenţa artificială, existând totuşi şi implicare umană la nivel de poveste, mişcare şi sunet (vocile sunt înregistrări ale unor actori reali).

Trebuie să recunosc că la prima strigare arată ciudat rău de tot şi nu cred că mi-ar plăcea să mă uit la un astfel de film, dar să nu uităm că acesta este doar începutul. Tehnologia va evolua, iar SORA şi diversele alte modele de inteligenţă artificială ce vor apărea, vor face o treabă mult mai bună.