Arhiva-Alte telefoane mobile

Astăzi vom vorbi despre un telefon care s-a vândut în România ca pâinea caldă datorită dotărilor bune şi preţului rezonabil. Este vorba despre inconfundabilul Sagem MY X5-2, unul din cele mai bune telefoane ale anului 2004 în România.

Sagem MY X5-2 a fost lansat în trimestrul I al anului 2004. Era un telefon destul de performant pentru acea perioadă, având un ecran CSTN cu 65.000 culori dispuse la o rezoluţie de 128 x 160 pixeli. Sagem MY X5-2 era un telefon care stătea foarte bine în buzunar, deoarece avea doar 97 de grame şi o grosime de doar 19 mm. Avea o cameră foto destul de reuşită, aceasta fiind una VGA de 640 x 480 pixeli, iar memoria internă era din păcate de doar 4 MB. Ca utilităţi, telefonul dispunea de port infraroşu, SMS, EMS, MMS, WAP 2.0, jocuri ce puteau fi downloadate, recunoştea aplicaţii Java,  GPRS clasa 10 şi avea o memorie a  agendei de contacte de până la 1500 de numere. Bateria era una Li-Ion ce rezista în stand-by până la 300 de ore (peste 12 zile).

Telefonul a fost un adevărat succes datorită dotărilor foarte bune şi preţul extrem de accesibil, acesta fiind disponibil la Orange (2004)la liber la un preţ de doar 125 de dolari. Sagem MY X5-2 a fost apreciat şi datorită design-ului destul de plăcut, dar şi datorită calităţii materialelor utilizate în realizarea lui. Marea lui problemă  a fost însă rezistenţa slabă a bateriei, aceasta nerezistând 3 zile în cazul unei utilizări medii a telefonului. Se observa încă de atunci că dezvoltându-se dotările hardware în exces, rezistenţa bateriilor devenea de multe ori pur şi simplu precară.