Retelistica

Este o mișcare anticipată din vară de către Profit.ro. Pentru a-și simplifica structura operațională, Telekom preia operațiunile Germanos, Telemobil și Sunlight România Filiala București. 

De fapt, care sunt schimbările?

Dispar relațiile comerciale dintre entitățile enunțate și operațiunile desfășurate de Germanos, Telemobil și Sunlight devine parte integrantă a business-ului Telekom în țara noastră.

Germanos nu cred că are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre lanțurile de magazine cu cel mai mare impact în țara noastră, pe nișa sa. Aș spune că este o franciză de succes pe plan autohton.

Telemobil este societatea ce la un moment dat avea Zapp în spate. Societatea a fost preluată de către OTE în 2009 pentru 207 milioane euro (61 de milioane euro pentru acțiuni și 146 milioane euro prin preluarea de datorii și obligații financiare).

Apropo, Telemobil a fost prima companie de telefonie mobilă din România. A fost înființată în 1992 de către grupul spaniol Telefonica, iar în 1993 a început operațiunile comerciale. În 1998 a fost redenumită Telemobil, iar companie spaniolă a ieșit din business. În 2001 a fost lansat Zapp și au început focusul pe zona de business. Cosmote a fost interesat de Zapp pentru că nu avea licență de 3G în portofoliu.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.