Retelistica

În ultimii ani Telekom România a pierdut o uriaşă cotă de piaţă, iar bomboana de pe colivă a fost momentul în care Digi Mobil i-a depăşit în ceea ce priveşte numărul de abonaţi persoane fizice. Ultimele noutăţi venite din tabăra magenta nu dădeau semne de revenire, însă se pare că din 15 octombrie au lansat în mare linişte o ofertă naţională excelentă: internet nelimitat 4G la toate abonamentele, indiferent de valoarea lor.

Astfel, oricine încheie un abonament nou, prelungeşte unul deja existent sau portează un număr din altă reţea primeşte în mod automat fără niciun cost suplimentar internet nelimitat 4G.

Cel mai ieftin abonament mobil este de 7 euro, însă dacă deţineţi şi servicii fixe de la Telekom acesta se reduce cu 2 euro şi ajunge la 5 euro. Putem spune astfel că avem un al doilea jucător în piaţă care oferă internet pe mobil nelimitat în limita a 5 euro, după Digi Mobil.

Această ofertă are însă şi două limitări:

  • Conţinutul video poate fi accesat la o rezoluţie maximă de 480p;
  • Viteza de descărcare a datelor va fi de maxim 1.5 Mbps (limitare în ce privește doar streaming-ul de conținut video);

Pentru a vedea care este traficul video, Telekom “va prelucra datele de trafic necesare în vederea transmiterii comunicaţiei. Nu se vor utiliza măsuri de supraveghere sau inspectare a traficului care au legătură cu conţinutul comunicărilor: poze, text, voce, video etc.”.

Această opţiune este valabilă până pe 15 ianuarie 2018 şi pentru moment este activă doar în magazinele fizice Telekom, Germanos, dar și în rețelele de magazine partenere (inclusiv Internity).

Update: Confirmarea oficială din partea Telekom;

Cu noile oferte lansate astăzi pentru clienţii persoane fizice, ducem promisiunea #Netliberare la nivelul următor, pentru a oferi clienţilor o experienţă de comunicare cu adevărat unică. În premieră în România clienţii beneficiază de Internet mobil cu adevărat nelimitat, la orice abonament de servicii mobile Telekom. Acesta este rezultatul promisiunii lansate în primăvara acestui an, de a elibera Internetul pentru toţi utilizatorii, dar şi al eforturilor noastre susţinute de a avea o reţea de date performantă”, a spus Frantisek Mala, Director Executiv Comercial, Segement Rezidential, Telekom Romania.

Ofertele cu care Telekom a ieșit în față:

  • INTERNET NELIMITAT 4G la toate abonamentele de servicii mobile, cu preţuri de la 5 euro pe lună (TVA inclus);
  • INTERNET pentru acasă, prin fibră optică, de la 5 Euro/lună (TVA inclus), într-un pachet cu două servicii;
  • INTERNET TV cu HBO, Cinemax şi HBO GO incluse pe întreaga perioadă contractuală, de la 5 Euro/lună (TVA inclus), într-un pachet cu două servicii.
Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.