Retelistica

Telekom România va cunoaşte schimbări majore în perioada imediat următoare. Începând cu data de 1 septembrie Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) şi Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) se vor separa, astfel că fiecare entitate o va lua pe drumul său.

Dacă în cazul Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) lucrurile sunt ceva mai complicate, compania urmând a fi integrată în Orange România, pentru Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) situaţia este ceva mai uşoară. Aceasta va continua să funcţioneze în piaţa de telefonie mobilă, iar de la 1 septembrie va avea un nou CEO – doamna Dina Tsybulskaya.

Aceasta este în prezent CEO al Telekom Muntenegru, iar în grupul Telekom este din 2012 când a lucrat ca Marketing Director la Telekom Austria.

Cât despre condiţia pusă de Comisia Europeană pentru a putea accepta tranzacţia de achiziţie a Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) de către Orange, grupul elen OTE va plăti 59.5 milioane euro pentru cumpărarea unui pachet de 30% din acţiunile Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote). După finalizarea tranzacţiei, OTE va deţine aproape 100% din Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

Sursa: profit.ro