Retelistica

Dacă până acum vorbeam de simple zvonuri din piaţă, iată că o decizie majoră luată de grupul elen OTE dovedeşte că se doreşte vânzarea business-ului din România.

În cadrul unei adunări extraordinare ce a avut loc pe 24 aprilie, grupul elen OTE a decis să aducă 800 de milioane de euro la capitalul social al Telekom România Mobile (fostul Cosmote România) prin emiterea de acţiuni noi.

Prin această decizie OTE îşi asumă pierderile generate de compania de telefonie mobile din România şi şterge datoriile istorice ale acesteia. Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul singur: urgentarea vânzării grupului Telekom din ţara noastră. Informaţiile actuale susţin că Telekom România este deja scoasă la vânzare, iar ştergerea acestor datorii record facilitează posibilele negocieri.

„Suma subscrisă de către Hellenic Telecommunications Organization – S.A. (OTE Ð n. red.) este de 799.999.996 euro echivalentul a 3.718.719.980 lei, pentru 371.871.998 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.“ se evidenţiază în decizia adunării extrordinare din 24 aprilie.

De menţionat că Telekom România (fostul Romtelecom) nu a participat la acest proces de majorare a capitalului. În acest moment grupul OTE deţine 70% din Telekom România Mobile, în timp ce Telekom România deţine restul de 30%.

Din punctul meu de vedere această decizie este confirmarea de 100% că în 2019 Telekom România va fi vândută (o companie atât de mare fără datorii atrage garantat cumpărători). Rămâne de văzut cum va fi împărţită şi care vor fi cumpărătorii.

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.