Retelistica

Telekom Romania Mobile a început o campanie de informare a clienţilor legată de înlocuirea SIM-urilor vechi. Se pare că din 2023 operatorul telecom are în plan să renunţe definitiv la tehnologia 3G, urmând ca internetul mobile să funcţioneze doar prin tehnologia 4G.

În informarea trimisă clienţilor se menţionează că de anul viitor toate cartelele vechi compatibile 3G only nu vor mai funcţiona, astfel că utilizatorii riscă să rămână fără internet mobile.

“Salut! Îmbunătățim continuu rețeaua, pentru ca tu să beneficiezi de cele mai bune servicii. Astfel, din 2023, avem în vedere înlocuirea tehnologiei 3G cu tehnologia 4G, iar pentru a accesa în continuare serviciul de internet de pe telefonul tău mobil ai nevoie de un SIM 4G. Vino acum într-un magazin Telekom sa îți iei noul SIM 4G gratuit și te vei bucura de viteza mai mare la Internet”, se precizează în mesajul trimis clienţilor.

Pentru a verifica dacă aveţi o cartelă veche sau nu, apelaţi numărul *100# şi alegeţi opţiunea 1. Acces 4G. În cazul în care cartela nu este compatibilă cu tehnologia 4G, veţi primi următorul mesaj: “ATENȚIE! Este necesară înlocuirea cartelei SIM pentru a avea acces la 4G. Te așteptăm în cel mai apropiat magazin Telekom pentru a-ți schimba SIM-ul gratuit”.

Practic din 2023 Telekom Romania Mobile va funcţiona doar cu tehnologiile 2G (voce mobilă) şi 4G (internet mobile). Din păcate operatorul telecom nu s-a înscris la licitaţia 5G, astfel că viitorul pare destul de limitat.

Sursa: hdsatelit.com