Retelistica

Telekom se află într-un proces de restructurare a operațiunilor sale. În comunicatul de presă se merge pe termenul transformare. Atunci când concediezi 692 persoane din 5831 angajați = restructurare.

Cel mai probabil, este o altă etapă necesară înainte de procesul de vânzare. O altă astfel de etapă a fost capitalizarea cu 800 milioane euro.

Cum sunt împărțite cele 692 concedieri:

1. 438 poziții la Telekom Romania Communications S.A – fostul Romtelecom;

2. 254 poziții la Telekom Romania Mobile Communications S.A. – fostul Cosmote.

Am preluat și un citat din comunicat:

Reducerea complexităţii proceselor interne identificate şi a portofoliului de produse şi servicii conduce la schimbări în structura echipelor din cadrul organizaţiei, necesare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale companiei. Optimizarea proceselor, automatizarea şi introducerea de roboţi într-o serie de procese interne sunt câteva dintre priorităţile companiei în toate ariile operaţionale, cu progrese semnificative până acum în ariile de IT, Tehnologie, Financiar şi Logistică.

Zvonul zilei aș spune că este lansat de Economica.net. Spas Roussev și fondul de investiții din Rusia aflat în spatele său ar dori să achiziționeze Telekom integral și nu doar partea de rețea fixă și internet.

Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.