gAuto

Tesla a anunţat ieri pe contul său oficial de Twitter că modelul Tesla 3 poate poate fi comandat şi din Polonia, Ungaria, Slovenia sau România. De acum înainte cei care îşi doresc un astfel de autovehicul pot comanda direct de pe tesla.com, însă cel mai probabil livrările vor fi făcute undeva prin 2020.

Un Tesla 3 are un cost de plecare pe la 40.000 de euro, iar din ce am citit se pare că acesta nu include TVA-ul. În plus această achiziţie nu poate fi corelată cu tichetul rabla plus de maxim 11.350 euro deoarece momentan Tesla nu are un dealer oficial în România (dealerul trebuie să se înscrie în program), însă pe viitor orice este posibil.

În România există deja vreo 50 de modele Tesla, toate achiziţionate prin intermediul companiilor din vestul Europei, iar posiblitatea de a-l comanda direct de la producător ar putea creşte semnificativ numărul acestora.

Sunt curios dacă această expansiune în Europa de Est va aduce cu sine şi deschiderea staţiilor de încărcare. Din 2017 avem 3 oraşe pe listă (Bucureşti, Brăila şi Craiova) cu status: în curând.

Sursa: nwradu.ro

Categorii: gauto
Tag-uri: TeslaTesla 3

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.