Teslounge Bucuresti gAuto

Chiar dacă știm că urmează ca Tesla să vină în mod direct în țara noastră, iată că înainte ca acest moment să aibă loc, un investitor local aduce mașinile Tesla într-un showroom dedicat. Investiția este realizată cu aportul exclusiv al Teslounge Rent & Lease, companie ce deschide astfel publicului român posibilitatea să experimenteze îndeaproape modelele Tesla, dar care oferă și servicii financiare, suport logistic și asistență în procesul de achiziție.

Showroom-ul Teslounge București urmează a fi deschis publicului larg din 22 februarie 2021. Începând de la această dată, potențialii clienți vor avea posibilitatea de a admira de aproape și chiar de a testa Tesla Model S, Model 3 și Model X, mașini ce se află deja în locația de pe strada Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8, Sector 2, București.

Mai mult, din luna martie, modelul Tesla Y va fi disponibil în premieră în țara noastră și se va alătura celorlalte mașini Tesla pe care românii le pot achiziționa prin intermediul Teslounge București. Compania va oferi celor interesați de achiziția modelelor Tesla servicii complete de finanțare, precum suport financiar și de leasing în condiții avantajoase. Astfel, împreună cu lideri din sectorul finanțărilor auto și al asigurărilor, Teslounge Rent & Lease oferă produse gândite special pentru achiziționarea acestor mașini.

Prin prezența în București, Teslounge le este alături clienților în toate etapele procesului de achiziție, pornind de la informații despre dotări și posibilitatea de test-drive, până la suportul pentru programul RABLA și operațiunile de service. Singurul service autorizat Tesla din Uniunea Europeană este în Viena, iar clienții sunt ajutați să trimită mașina în Austria, dacă va fi necesar. Totodată, pentru anumite operațiuni de tinichigerie, Teslounge București va colabora cu un partener premium local.

Pentru 2021, Teslounge estimează că va finanța achiziția a cel puțin 300 de autovehicule marca Tesla în România. În sprijinul celor interesați și în contextul acordării subvenției oferite de statul român pentru achiziția autovehiculelor electrice, Teslounge Rent & Lease este singura companie validată în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, RABLA PLUS. 

În cazul automobilelor electrice, în 2020 au fost înmatriculate peste 2.800 de unități în România. Dintre acestea, peste 50 de autovehicule au fost marca Tesla. Un factor important în creșterea adopției este ecotichetul oferit de statul român, în cuantum de 45.000 lei, sumă record în Europa, care se poate cumula cu prima de casare și bonusurile aferente, în valoare de alți 10.000 de lei. Astfel, clienții pot beneficia de o subvenție totală de 55.000 lei.

În ceea ce privește planurile Tesla pentru România, compania a anunțat că va instala superchargere în patru orașe: București, Pitești, Timișoara și Sibiu. În prezent, Model 3 este primul automobil electric care a depășit borna de 100.000 unități produse într-un an. Considerând popularitatea de care deja se bucură acest automobil în rândul clienților din România, posibilitatea plasării comenzilor pentru noile modele S și X și demararea producției de Model Y în Germania începând cu jumătatea acestui an, Teslounge se așteaptă la o cerere în continuă creștere în 2021.

Sper ca pe viitor să vă pot oferi detalii concrete despre modelele Tesla, mai exact să am șansa de a le conduce și de a vă povesti câte ceva despre fiecare în parte. Se pare că disponibilitate din partea Teslounge București există, așa că voi ține legătura cu ei.

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.