Accesorii inteligente

TikTok are probleme în SUA și cred că avem primul pas în blocarea aplicației de socializare pe teritoriu american.

Întregul personal al armatei SUA nu are voie să folosească TikTok.

Sunt discuții în parlamentul american și a fost cerută o analiză din partea NSA.

Ce motiv a fost invocat?

  • Conținutul de pe TikTok ar fi moderat direct de către China pe teritoriul SUA, în sensul în care discuțiile / conținutul ce nu convin guvernului chinez ajung a fi cenzurate.

TikTok este rețeaua socială cu cea mai mare creștere din 2019. Unele statistici spun că și în România ar fi peste 2 milioane utilizatori activi pe lună. 

TikTok a ajuns a fi în avanpostul aplicațiilor chinezești cu succes peste granițele țării din care a pornit. În India deja în TOP 50 sunt mai multe aplicații din China, TikTok a devenit un fenomen global etc. Este clar că după hardware, încep să aibă un cuvânt de spus încetul cu încetul și în software.

SUA reacționează preventiv și nu doar TikTok este în atenția lor ci toate serviciile de content pornite din China. Rămâne de văzut ce poziție va fi adoptată și în Europa, la nivelul UE etc.

Concluzia: Primul raport de transparență al ByteDance nu le-a fost de ajutor.

Sursa: ZDnet.com

Categorii: software
Tag-uri: TikTok
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.