Diverse

Am tot văzut în ultima perioadă smartphone-uri din lumea Android cu acel celebru “breton” făcut cunoscut publicului larg de Apple prin al său device premium iPhone X. De la producători celebri precum ASUS, Huawei, LG sau OnePlus şi până la cei “de mână a două” precum Leagoo, Ulefone sau Doogee, toţi au considerat acest decupaj un trend necesar şi fie l-au integrat deja pe o serie de device-uri, fie o vor face în foarte scurt timp.

Chiar dacă nu Apple este compania care a lansat acest breton, ea este cea care l-a transformat într-un “must have” al telefoanelor din 2018. Deşi iPhone X are vânzări bune, producătorul american caută soluţii împreună cu principalii săi furnizori, astfel încât din 2019 ecranul să acopere complet zona frontală a smartphone-ului, să devină un adevărat Full Screen.

Principala barieră în utilizarea unui astfel de display este dată de integrarea camerei foto frontale, a diferiţilor senzori şi a difuzorului în structura telefonului. O soluţie există deja şi se numeşte Vivo Apex, însă nici aceasta nu este încă suficient de matură încât să ajungă să fie produsă pentru mase.

Se pare că în 2018 va fi lansată o nouă generaţie de iPhone X ce va păstra decupajul din zona superioară, însă acesta va fi mult redus în dimensiuni.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.