Televizoare

Acum câteva zile vă informam că toate smart TV-urile lansate de Samsung în 2015 vor rula sistemul de operare Tizen, era un zvon ajuns în piață. După această veste, producătorul sud-coreean ne aduce informații proaspete despre funcțiile și aplicațiile disponibile în Tizen OS.

În primul rând, Samsung promite mai multe posibilități pentru Smart TV-urile cu Tizen OS. Prin noua platformă, televizoarele inteligente vor face parte dintr-un ecosistem cu conținut mult mai vast ce va permite colaborări cu diverși parteneri.

În al doilea rând, noul Smart Hub din Tizen OS le oferă utilizatorilor acces intuitiv la conținut, fiind afișat pe un singur ecran. De asemenea, Smart Hub-ul permite un control optimizat pe orizontală și verticală pentru un plus de eficiență și precizie.

Tizen OS oferă Wi-Fi Direct, prin care conținutul este partajat ușor de pe un dispozitiv mobil pe televizor și invers, printr-un singur click. Prin aplicația Bluetooth Low Energy (BLE), software-ul de pe Samsung Smart TV caută automat dispozitivele Samsung din apropierea sa și se conectează la ele.

Câteva dintre aplicațiile dezvoltate pentru Smart TV-urile Samsung ce rulează Tizen OS:

– Samsung Sports Live le permite utilizatorilor să vizioneze în timp real meciuri și să acceseze în același timp, pe același ecran, informații și statistici despre jucători și echipe;

– Just Dance Now este un joc disponibil la nivel global pe toate televizoarele Samsung Smart, printr-un parteneriat cu Ubisoft. Utilizatorii se vor putea juca și vor putea dansa în fața televizoarelor, folosind telecomanda Smart și dispozitivele mobile;

– Bingo HOME: Race to Earth este un joc inspirat din noul film Home. Tehnologia folosită este un nou ecosistem dezvoltat de Samsung și Yahoo pentru interacțiunea cu mai multe ecrane în aceeași încăpere.

– Milk Video este o aplicație dezvoltată de Samsung ce oferă acces la videoclipuri de la peste 50 de parteneri.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem la lucru noile televizoare inteligente de la Samsung cu Tizen OS și de ce nu, să le putem compara cu webOS 2.0 de la LG. 

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.