Opinie

În urmă cu două zile aflam că Altex va organiza o tombolă prin intermediul căreia vor fi extraşi cei care vor primi consola Sony PlayStation 5.

Totul a plecat de la stocul foarte mic mic (660 de console) şi cererea foarte mare. Altex s-a gândit să organizeze o aşa numită campanie raffle, adică utilizatorul plăteşte înainte produsul respectiv, se face tragerea la sorţi, norocoşii primesc produsul, ghinioniştii primesc banii înapoi. Simplu, nimic nou.

Dar ce a greşit Altex de s-a iscat acest scandal ?

Marea greşeală a celor de la Altex a fost că au organizat acest raffle din mers şi l-au modificat pe parcurs pe baza reacţiilor. Când a fost dat start campanie, informările legate de tombolă încă lipseau, astfel că oamenii au crezut că au prins un Sony PlayStation 5 din stoc. Inclusiv mailul de confirmare al comenzii le dădea această speranţă. Din păcate, câteva minute mai târziu au primit un mail prin care erau informaţi că au fost înregistraţi “La marea tragere la sorţi PS5”.

Ulterior Altex a început să îşi actualizeze site-ul cu informaţii despre tombolă, însă era deja prea târziu. Zeci, poate chiar sute de utilizatori cu comenzi date fierbeau de nervi şi au invadat reţelele de socializare cu plângeri şi nemulţumiri. Foarte mulţi dintre aceştia au făcut şi plângeri la ANPC şi cu siguranţă se vor face o serie de verificări în această speţă.

Presa de specialitate şi nu numai a intrat la rândul său în joc şi astfel a fost creat unul dintre cele mai mari scandaluri ale sfârşitului de an.

Altex se consideră nevinovată şi susţine că a organizat corect această campanie, chiar dacă adevărul este altul. Agitaţia creată în jurul acestui subiect a forţat mâna retailerului de a închide mult mai devreme tombola, astfel că procesul de înscriere se va sista astăzi, 21 noiembrie, ora 17:00 (iniţial era data de 24 noiembrie).

Ce se va întâmpla mai departe ?

În urma tragerii la sorţi vor exista cu siguranţă foarte mulţi nemulţumiţi ce nu vor prinde consola, iar aceştia vor continua scandalul în social media câteva zile de acum înainte. Vor exista câţiva mai cu tupeu care vor acţiona în instanţă Altex, însă şi aici va fi un proces greoi şi de lungă durată.

ANPC la rândul său va face o serie de verificări şi cel mai probabil va acorda o amendă simbolică celor de la Altex.

Şi cam atât. Nu cred că cineva va fi tras la răspundere pentru toată această situaţie, nu cred că cei nemulţumiţi vor câştiga mare lucru.