Smartphone

În fiecare lună redactăm topul celor mai bune telefoane mobile. În realizarea sa țin cont de mai multe elemente: disponibilitatea pe plan local, experiența oferită în urma recenziilor, specificații, preț de comercializare. Topul este format din cele mai bune smartphone-uri, cele din categoria high-end.

Știu că sunt multe persoane interesate de telefoanele din categoriile mid-range și low-cost. Acolo vor fi topuri dedicate. În fiecare lună urmează să reactualizez lista.

10. Allview X1 Soul

Allview-X1-Soul-review-Gadget (23)

Începem cu un smartphone de sub brand local, review-ul a sosit în urmă cu câteva zile pe site. Este un telefon complet care oferă o experiență de utilizare ce se situează la nivelul smartphone-urilor de top. Singurul element care-l împiedică să urce mai sus în topul nostru lunar este dat de autonomia ușor dezamăgitoare.

9. Nokia Lumia 1020

Nokia-Lumia-1020-Gadget (21)

L-am testat la final de 2013 și început de 2014 pe parcursul a câteva săptămâni. Intră în top 10 nu pentru că ar avea cine știe ce specificații, design sau preț ci prin senzorul de 41 Megapixeli și software-ul adiacent ce pune tehnologia PureView în valoare.

Lumia 1020 este înlocuitorul perfect pentru o cameră compactă. Are o sumă de funcții pe partea de fotografie astfel încât devine alegerea logică a celor care pun capacitățile foto și video pe primul loc în alegerea unui telefon mobil.

8. LG G Flex

LG-G-Flex-unboxing (11)

LG importă G Flex în România. Urmează a debuta în oferta operatorilor telecom, Orange a inclus G Flex în ediția a 5-a a Orange Smartphone Tester. Uimește prin designul său curbat, hardware bazat pe cel mai puternic procesor al momentului / Qualcomm Snapdragon 800 quad-core. Ajunge pe locul al 8-lea datorită costurilor de comercializare ridicate, display la 720p și dimensiunilor pantagruelice.

7. Sony Xperia Z1 Compact

sony-xperia-z1-compact

Unul dintre cele mai așteptate telefoane cu Android și asta pentru că promite specificații de top într-un corp compact, display de 4.3 inch. Culmea este că telefonul Xperia Z1 Compact costă cu câțiva zeci de lei mai mult decât fratele său mai mare, Sony Xperia Z1. Nu includ telefoanele Xperia Z și Xperia Z1 în top 10 pentru că ambele telefoane au un display mediocru și pentru a trage acest verdict vă recomand să le puneți lângă un GALAXY S4, GALAXY Note III, LG G2 sau HTC One.

Mă bucur că la Xperia Z1 Compact au mers pe un panel IPS. Dacă vrei cel mai performant smartphone pe diagonala de 4.3 inch cu Android, Xperia Z1 Compact este alegerea ideală.

6. Samsung GALAXY S4

Galaxy-S4-Gadget (156)

La MWC Barcelona 2014 urmează a fi przentat Samsung GALAXY S5, mutarea de șah pe care Samsung dorește a o face către telefoanele de top cu Android. Prevăd că va fi cel mult o actualizare a lui GALAXY S4 și nimic mai mult. Totul va fi clar pe final de lună.

GALAXY S4 rămâne un smartphone interesant, disponibil în oferta operatorilor telecom în diverse configurații de la spațiu de stocare și până la paleta de culori.

5. LG Nexus 5

LG-Nexus-5-Gadget (20)

Se adresează celor care vor Android 4.4 KitKat în stadiu nativ, specificații de top, update software pe viitor. Clachează la capitolele: autonomie și cameră foto & video, design ce pare prelucrat în mare viteză și fără mare atenție la detalii.

4. iPhone 5S

iPhone-5S (19)

Dacă prețul său ar fi ceva mai actualizat, mai aproape de realitate poate că iPhone 5S nu ar fi pe locul 4. Mă rog, dacă îți permiți acest smartphone și-l folosești la capacitățile sale maxime devine o adevărată unealtă de lucru și nu trebuie să ai un buzunar generos dimensionat pentru smartphone-ul din dotare.

3. LG G2

LG-G2-Gadget (16)

LG a dat lovitura la sfârșit de 2013 prin LG G2, LG G Pad 8.3 și LG Nexus 5. LG G2 dovedește că avem o altă companie sud-coreeană pe drumul cel bun. LG este și printre puținele telefoane din categoria de top, cu excepția lui GALAXY Note III, care punctează la capitolul autonomie.

2. Samsung GALAXY Note III

Samsung-GALAXY-Note-3 (22)

Vrei cel mai puternic smartphone Android și cu autonomie pe măsură? GALAXY Note III este alegerea rațională. Vrei un telefon care să puncteze la design, sunet de top și display ireproșabil într-un telefon ceva mai compact? Telefonul pus pe locul I merge a fi luat în calcul.

Nu trebuie să-mi demonstrați prin comentariile voastre că GALAXY Note III este un monstru al specificațiilor și uimește prin experiența de utilizare oferită. Știu. Are multe puncte PRO, dar designul cu spatele din piele falsă și marginile laterale ce dau impresia a fi făcute din metal, dar de fapt încorporează un plastic ce se exfoliază în timp mă fac să pun telefonul Samsung pe locul II.

1. HTC One

HTC-One

Cred că este ultima lună în care HTC One își menține poziția. A primit update la Android 4.4 KitKat. Este criticat pentru camera UltraPixel. Au sosit numeroase update-uri de software care rezolvă multe din problemele pe care le avea pe partea de fotografie, mai ales în condiții de lumină mai slabă. Îl consider un smartphone complet și la început de 2014.

Punctele sale slabe ar fi hardware-ul ce a început a se demonetiza față de telefoanele de top lansate în a doua parte a lui 2013, urmează o adevărată cavalcadă de noi modele la MWC Barcelona în ediția pe anul curent, autonomia nu impresionează.

Nokia Lumia 1520 va intra în top când voi avea ocazia să-i fac un hands-on, măcar atât. Sony Xperia Z Compact am avut ocazia să-l văd expus într-un shop local.

Acesta a fost topul pe februarie 2014 în categoria smartphone-urilor de top.Îl putem discuta pe larg în secțiunea de comentarii.  Aștept topurile voastre personale.