Tablete

În urmă cu câteva zile am reușit să vă atragem atenția cu un top extins al celor mai bune telefoane lansate pe anul în curs. Merg mai departe cu un top al celor mai bune tablete.

În această piață a fost aglomerație pe segmentul low-cost, dar în categoriile mid-range și de top pot spune că puține companii s-au aruncat a prezenta tablete, mă refer în special pe Android. Multe companii hardware s-au ars în 2012 și 2013, iar în 2014 au preferat să sufle și în iaurt.

În realizarea topului am ținut cont de design, specificațiile hardware, autonomie. Mai trebuie să fac o precizare. Surface Pro 3 nu o găsiți oficial în țara noastră, dar puteți să o achiziționați direct din SUA. Este un model pe care l-am testat, m-a impresionat și nu aveam cum să nu-i găsesc un loc în acest top pe 2014. O altă mențiune, iPad Air și iPad Mini 2 și-ar fi făcut loc în topul celor mai bune tablete, dar au fost anunțate în 2013.

10. ASUS Transformer Book T100

ASUS-Transformer-Book-T100 (22)

Este una dintre puținele tablete cu Windows 8.1 pe care vi le recomand. Se adresează celor care caută portabilitate, productivitate și totul la un preț competitiv. În mare parte îndeplinește aceleași sarcini cu Surface Pro 3, dar la un preț de 3 ori mai mic.

9. Samsung GALAXY Tab PRO 8.4

Samsung-GALAXY-Tab-PRO-8.4 (22)

A debutat în ianurie 2014 și prin august am avut ocazia să-i redactez recenzia. O consider a fi una dintre cele mai bune tablete pe formatul de 8.4 inch, din ce s-a anunțat în 2014, rival real și pentru iPad Mini 2 & 3.

8. Sony Xperia Z2 Tablet

Sony-Xperia-Z2-Tablet

În locul Sony nu aș fi mers pe un panel TFT și m-aș fi orientat spre un IPS / etc, mai ales că vorbim de o tabletă premium. Am văzut-o la MWC și la prima vedere în afară de TFT nu aș avea ce să critic. Păcat că au fasolit-o într-un element cu adevărat central pe o tabletă.

7. Microsoft Surface Pro 3

Microsoft-Surface-Pro-3 (40)

Cea mai puternică tabletă din ce s-a anunțat în 2014, un veritabil PC ascuns în haine de tabletă, dar la un preț pe măsură. Costurile prohibitive și indisponibilitatea pe canal oficial în țara noastră au adus Surface Pro 3 pe locul 7. În review aveți toate detaliile, toate impresiile formate în câteva zile de utilizare.

6. iPad Mini 3

iPad Mini 3 4

Dacă avea hardware-ul lui iPad Air 2 se situa pe primul loc sau în cel mai rău caz pe locul 2. Din păcate, Apple a ales ca iPad Mini 3 să fie iPad Mini 2 cu cititor de amprente încorporat în tasta fizică centrală de la baza ecranului, în rest nu am mai găsit alte diferențe majore la partea hardware, greutate, grosime etc.

5. Samsung GALAXY Tab S 10.5

Samsung-GALAXY-Tab-S-10.5 (27)

Compania sud-coreeană a pus ce a avut mai bun în GALAXY Tab S, 10.5 se situează pe unul dintre locurile fruntașe, iar Tab S în varianta cu display de 8.4 inch urcă și mai sus.

Sunt primele tablete cu panel Super AMOLED de peste 7.7 inch. Am rămas uimit de partea hardware, greutate și grosime cu valori destul de reduse, experiență de utilizare fără niciun compromis.

4. ASUS MeMO Pad 7 ME572C

ASUS MeMO Pad 7 gold

M-am jucat cu tableta în ultimele zile și în cursul zilei de astăzi urmează să-i urc și pe review-ul pe site. La sub 1000 de lei aș spune că MeMO Pad 7 ME572C se recomandă drept o alegere inspirată. ASUS a avut 2 tablete emblematice: Nexus 7 2012 și Nexus 7 2013, ambele cu Android în stadiu nativ. Aș spune că MeMO Pad 7 este un fel de urmaș al lor, deși rulează Android 4.4 cu Zen UI și nu în versiunea nemodificată.

Punctează la design, display, performanțe și autonomie, la toate scoate un punctaj ce o aduce pe o poziție în prima partea a clasamentului.

3. Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony-Xperia-Tablet-Z3-Compact (22)

Ați găsit review-ul în urmă cu doar câteva zile și m-a impresionat cu adevărat. Sony a făcut o treabă la Xperia Z3 Tablet Compact. Și aici este un TFT, dar cu X-reality engine și display triluminos se descurcă impecabil. Mi s-a părut a fi mai calitativ decât cel de la Xperia Z2 Tablet unde reflecta spațiul ambiant într-un mod deranjant.

2. Samsung GALAXY Tab S 8.4

Galaxy Tab S 8.4-inch_2

M-am jucat cu modelul de 10.5 inch, iar cel de 8.4 inch nu a ajuns la review. Am avut ocazia să-i fac un hands-on și pot spune că se descurcă impecabil, arată într-un mare fel, hardware de top. Plus că panelul Super AMOLED de 8.4 inch uimește prin culorile afișate, luminozitate, nivel de detalii.

1. iPad Air 2

iPad-Air-2 (29)

În 2013 a câștigat tot o tabletă iPad, iar în 2014 pot spune că Apple și-a păstrat poziția prin iPad Air 2 ce aduce multe noutăți și pe partea hardware (procesor triple-core, 2 GB RAM, Wi-Fi ac etc).

De ce iPad Air 2 a ajuns pe primul loc?

Mi se pare a oferi cea mai matură alegere la nivel software (simplitate maximă la nivel de interfață grafică, update de software în regim rapid, multe aplicațiie și jocuri optimizate). Se adaugă formatul fizic ce o transformă în una dintre cele mai portabile tablete pe 9.7 inch, strict pe segmentul premium + autonomia de-a dreptul excelentă.