Opinie

În căutările mele boeme pe internet am găsit câteva imagini grăitoare care demonstrează cât de avansaţi tehnologic suntem astăzi. Dacă în urmă cu 10 ani nici nu ne imaginam multe din cele ce urmează, în 2014 acestea sunt realitate şi fac/vor face parte din viaţa noastră. Dar cum se spune în popor, vorba lungă, sărăcia omului, haideţi să trecem direct la top:

Locul 10: Există deja aplicaţii de smartphone care traduc instant dintr-o limbă străină în alta. Un exemplu de aplicaţie este Word Lens şi chiar dacă nu sunt încă foarte exacte, sunt foarte sigur că în viitorul apropiat vor fi mult mai acurate.

aplicatie

Locul 9: Librăria digitală de la Metroul din Bucureşti este un exemplu foarte clar că tehnologia a avansat enorm.

librarie

Locul 8: Dacă în 1956 o memorie de 5 MB era cărată cu un avion, astăzi o memorie de 128 GB poate fi ţinută pe un singur deget.

memorie

Locul 7: Da, există astfel de uşi, precum cea de mai jos.

usa

Locul 6: S-a inventat chiar şi coşul de gunoi care ştie unde vei arunca gunoiul. Şi da, se duce după el :) .

gunoi

Locul 5: Că tot vorbim de invenţii, a apărut primul material sintetic care respinge orice tip de lichid. Practic, nu te mai poţi uda.

umed

Locul 4: Tot ce vezi mai jos, încape astăzi într-un buzunar de la pantaloni.

muzica

Locul 3: Mâinile bionice sunt din ce în ce mai umane şi mai folositoare. Iată una în acţiune.

mana

Locul 2: Dacă acum aproximativ 10 ani te duceai la un concert, eveniment etc. şi rămâneai doar cu amintirea, astăzi poţi capta orice şi oricând fără niciun efort.

fotografie

Locul 1: Era roboţilor umanoizi se apropie. Noile specimene din 2014 seamănă extraordinar de mult cu oamenii şi în foarte scurt timp vor putea realiza multe din activităţile zilnice ale oricărui locuitor de pe această planetă.

roboti

Clasamentul este pur şi simplu aleatoriu. Ce alte invenţii tehnologice credeţi că reprezintă sau vor reprezenta în curând viitorul omenirii?

Sursa foto: buzzfeed.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.