Diverse

Ericsson a susținut un studiu realizat de către Cult Market Research între 1 – 21 septembrie 2014. Tema acestui chestionar: Networked Society – Societatea Permanent Conectată. Prin intermediul s-a dorit să se formeze o părere cu privire la modul în care românii văd impactul tehnologiei asupra educației, transportului în comun, instituțiilor de stat, sistemului de sănătate.

Câteva date extrase din acest studiu făcut online:

81% dintre respondenții cred că tehnologia poate să îmbunătățească viața oamenilor;

48% consideră că problemele legate de securitatea informațiilor afectează integrarea tehnologiei în viața publică și privată;

91% dintre români folosesc internetul zilnic;

87% folosesc internetul pentru accesul la rețelele sociale;

69% dintre români folosesc un smartphone spre a accesa internetul, laptopul se menține pe primul loc;

30% consideră că tehnologia ar putea duce la dezvoltarea unor mașini mai bune;

Cele mai importante domenii în care tehnologia și conectarea la internet ar avea beneficii majore: Educația – 75%, Turismul – 70%, Administrația publică – 67%.

Paragrafele subliniate îmi vine greu a crede că sunt valide și aș merge pe o marjă de eroare destul de generoasă. România are o populație urbană mai avidă de tehnologie și o zonă rurală ce se adaptează mai greu.

Studiul realizat de către Cult Market Research a fost făcut prin aplicarea unor chestionare la 1435 de persoane (50% – Bărbați, 50% – Femei, 34% – absolvenți de studii medii și 665 absolvenți de studii universitare, 22% cu vârsta între 16 – 24 ani, 29% între 25 – 34 ani, 25% între 35 – 44 ani, 14% între 44 – 55 ani și 10% peste 55 ani).

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.