Software

Lumea internetului este imensă, sunt zeci de milioane de site-uri în întreaga lume şi este normal să nu cunoaştem decât o foarte mică parte dintre acestea.

Pornind de la această idee am selectat pentru voi 10 site-uri despre care sunt aproape sigur că nu aţi auzit niciodată, dar care la un moment dat, într-o anumită conjunctură, v-ar putea fi de folos.

electricitymap.org;

Aici puteţi vedea câtă electricitate produce şi consumă fiecare ţară (unde există date oficiale), ce surse sunt folosite, unde exportă şi de unde importă electricitatea etc.

internetlivestats.com;

Pe acest site puteţi vedea în timp real numeroase informaţii despre lumea internetului, de la câţi utilizatori de internet există, până la câte smartphone-uri sau tablete au fost comercializate la nivel global. Am totuşi o urmă de îndoială legată de veridicitatea acestor date pentru că aici apare şi evoluţia numărul de utilizatori ai platformei Google+, cea care este închisă încă din 2019.

manualslib.com;

Dacă aveţi un gadget la care aţi pierdut cărticica cu instrucţiuni, intraţi pe acest site şi sunt şanse foarte mari să o găsiţi. Eu am căutat pentru smartphone-ul personal, OnePlus 7 Pro şi am găsit imediat. În mare parte veţi găsi instrucţiuni pentru produse globale, însă am găsit chiar şi instrucţiuni pentru ceva smartphone-uri Allview. Tot aici găsiţi şi manualele maşinilor.

symbolab.com;

Dacă eşti la liceu, la facultate sau pur şi simplu ai o problemă de matematică pe care nu o poţi rezolva, acest site te va ajuta. Introdu problema şi primeşti rezolvarea pas cu pas.

thetruesize.com;

România este o ţară medie în Europa, dar oare cât de mare este comparativ cu alte ţări ? Prin intermediul acestui site puteţi compara mărimea ţărilor prin sistemul clasic drag-and-drop.

alternativeto.net;

Prin intermediul acestui site puteţi găsi platforme, programe, aplicaţii similare drept alternative a unora pe care le folosiţi în mod uzual. Eu am căutat VLC Media Player şi am primit 266 de alte variante, de la MPC-HC şi PotPlayer, până la clasicele MX Player, Media Player Classic şi BSPlayer.

yt5s.com;

Vrei să descarci rapid un video de pe Youtube. E foarte simplu. Dai copiere la link-ul clipului de pe Youtube pe acest site şi gata. Îl poţi descărca rapid în diverse formate la un maxim de 1080p.

tinywow.com;

Dacă ai nevoie de un site unde poţi găsi diferite tool-uri ajutătoare pentru PDF-uri, imagini sau video, acesta ar putea fi o variantă. Fie că vrei să editezi un PDF în toate felurile, că vrei să descărci un video de pe Facebook sau că vrei să transformi un JPG în SVG, site-ul de mai sus îţi oferă gratis numeroase soluţii.

howlongtobeat.com;

Dacă vrei să te apuci de un joc nou şi vrei să descoperi cât va dura să îl termini, intri pe acest site, cauţi jocul şi gata. Dacă este prea mult, o laşi pe altă dată.

netflix-codes.com;

Nu este uşor să alegi un film pe Netflix, însă există anumite coduri ascunse ce te-ar putea ajuta să cauţi mai uşor tipul de film sau serial pe care îl doreşti, sau măcar categoria. Doar încearcă !

Sursa foto.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.