A sosit momentul să redactez topul celor mai bune smartphone-uri. Am mers pe titulatura de telefoane mobile în locul celei de smartphone-uri, mi se pare mai potrivită pentru meleagurile autohtone, dar să nu vă așteptați a o folosi în mod extensiv, le combin pentru diversitate.
A fost un an bun și într-un alt articol am spus de ce este greu să alegi un smartphone de top pentru anul curent. Nu am găsit un telefon de top care să se detașeze de pluton, fiecare punctează decisiv la 1 – 2 capitole.
În selecția celor 15 telefoane am ținut cont de mai multe elemente: design, display, hardware, cameră foto și video, autonomie, raport preț / specificații, fără ca acesta din urma să joace un rol crucial. Nu insist pe datele hardware și impresii lăsate, le aveți în linkurile de mai jos.
15. BlackBerry Passport;
Passport arată încrederea companiei canadiene în tastatura qwerty fizică cu care au ieșit în evidență de-a lungul anilor. L-am folosit timp de câteva zile și mi-a plăcut combinația touch + tastatură qwerty. Nu este un telefon de masă ci mai degrabă nișat, adresat mediului business cu precădere.
14. Samsung GALAXY Note Edge;
Urmează să găsiți un material de tip review pe site, chiar din această seară. Coboară pe locul 14 datorită prețului prohibitiv afișat, în jur de 4000 lei în oferta QuickMobile. Alături de BB Passport este unul dintre telefoanele ce atrage atenția de la prima vedere, ecranul curbat lateral are un rol mai mult de show off, fără aplicabilitate practică adevărată. În rest, un GALAXY Note 4 mult mai scump.
13. Xiaomi Mi-4;
A debutat prin oferta magazinelor autohtone, abia de câteva zile urmează a sosi și versiunea internațională. Este un telefon pe care-l recomand a fi achiziționat direct din China, pentru un preț cât mai bun. Din păcate, l-au stricat la partea de design unde copiază iPhone 5S-ul la scară și adaugă un plastic alb odios pe spate. În rest, nimic de zis, toate detaliile sunt în review.
12. Sony Xperia Z3 Compact;
Alături de Xperia Z3 și iPhone 6 Plus este unul dintre puținele telefoane din acest top la care nu am avut ocazia să redactez o recenzie. L-am văzut când am fost invitat la o emisiunea de-a lui George Buhnici.
Este unul dintre puținele telefoane cu display de sub 4.7 inch și specificații de top, fără niciun compromis la partea hardware, cameră foto, autonomie etc. Xperia Z3 Compact este alternativa la telefoanele de top cu Android și diagonală de peste 5 inch.
11. Nokia Lumia 930;
Și singurul telefon cu Windows Phone 8.1 ce-și face loc în topul celor mai performante smartphone-uri din 2014. La partea de autonomie se putea a fi ceva mai bun, nici dimensiunile fizice nu-l ajută, măricel pentru un device cu display de 5 inch.
10. Samsung GALAXY S5;
Un telefon trădat de designul neinspirat, în rest aș spune că destul de performant, iar în versiunea GALAXY S5 4G+ cu Snapdragon 805 și Adreno 420 se transformă și într-un campion al testelor de benchmark. Cu design tras din GALAXY Alpha & Note 4 ar fi urcat o poziție superioară.
9. Sony Xperia Z3;
Îl consider a fi unul dintre cele mai frumoase telefoane Android. Rezistă la contactul cu apa și praful, deși are o grosime de doar 7.3 mm, nu are pic de lag / întârzieri prin meniu, se descurcă destul de bine și la partea de autonomie. Sony și-a făcut temele în mod corect.
8. Motorola Nexus 6;
Este tras în jos de dimensiunile sale, o veritabilă mini-tabletă față de alte telefoane aflate în TOP 15. În rest, îl consider a fi un veritabil developer phone cu Android 5.0 Lollipop în stadiu nativ și specificații hardware excelente. Nici ecranul nu epatează în mod deosebit, la fel și pe partea de autonomie unde mă așteptam la mai mult.
7. iPhone 6 Plus;
iPhone 6 Plus = iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch în loc de 4.7 inch și un telefon pe care l-am folosit în mod ocazional. Da. Îl consider a fi neașteptat de mare, LG G3 pare copil de mingi pe lângă iPhone 6 Plus, diagonală identică.
Se adresează celor care-și doresc un device cu iOS și format intermediar între iPhone 6 și iPad Mini 2 & 3. Apropo, se spune că Apple a reușit să rezolve bend gate-ul / testul îndoirii, iar rigiditatea oferită de phablet a crescut. Nu se îndoiae în buzunarul pantalonilor, deși cam greu să-i faci loc într-un astfel de spațiu de depozitare.
6. Huawei Ascend Mate 7;
O supriză cu adevărat plăcut și singurul telefon cu baterie de tabletă / 4100 mAh. Am apreciat modul în care arată phabletul chinezesc, linii preluate de la HTC One max. În review veți vedea că punctează bine la multe capitole (design, display, cameră foto & video, autonomie).
5. OnePlus One;
Al doilea developer phone din top 15, a uimit în 2014 prin raportul preț / specificații, dar și prin modalitatea relativ greoaie în care făceai rost de un exemplar. Nu este telefonul perfect, dar cei care-l cumpăra o fac mai ales pentru software-ul powered by CyanogenMod, telefon de tip custom ROM friendly, dacă-mi permiteți o astfel de exprimare.
4. HTC One M8;
Probabil, cel mai frumos smartphone din 2014. Marile sale probleme: camera Ultrapixel aflat cu mult în spatele concurenței și autonomia relativ modestă. Contrabalansează prin liniile sale, cel mai bun sunet de pe un smartphone, Sense UI / una dintre cele mai bune interfețe grafice portate pe Android.
3. iPhone 6;
Am avut ocazia să-l testez în ultima perioadă când l-am transformat în telefonul meu de zi cu zi. Nu are ecran cu nșpe mii de pixeli, dar se vede excelent, nu are zeci de megapixeli, dar face fotografii de calitate, nu are nșpe mAh, dar autonomia se duce spre 1 zi pe utilizare intensivă.
2. LG G3;
Aș recomanda versiunea cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare, cel cu 2 GB RAM nu m-a impresionat, dar am citit multe impresii pozitive legate de G3-ul de top.
LG G3 atrage prin dimensiunile compacte pentru un telefon de 5.5 inch, camera de 16 Megapixeli 13 Megapixeli ce focalizează rapid, unul dintre cele mai bune display-uri de pe telefoanele de top.
1. Samsung GALAXY Note 4;
Da, dam. Cel mai bun smartphone / phablet – Samsung GALAXY Note 4. Are un ecran superb, hardware de top, cameră de 16 Megapixeli care filmează și fotografiază într-un mare fel, autonomie bună raportat la datele sale hardware.
Puteți să nu fiți de acord cu mine și pentru asta aveți rubrica de comentarii la dispoziție. Apropo, GALAXY Note 4 conduce și în sondajul vostru.