Retelistica

Digi Mobil a pornit puternic în 2014, iar 2018 este mai degrabă un an al stagnării, fără a mai înregistra creșterea din 2014 – 2017. Sunt câteva elemente pe care operatorul autohton trebuie să le pună la punct în perioada imediat următoare. 

  1. Acoperirea + puterea semnalului – este foarte greu pentru Digi Mobil să impresioneze pe 4G și asta în primul rând pentru că au doar două benzi (LTE banda 1 pe 2100 MHz și LTE banda 38 pe 2600 MHz – una pe FDD-LTE și alta pe TDD-LTE). Totuși, semnalul + vitezele în download și upload sunt printre cele mai criticate elemente. Cred că în ultima perioadă au bătut puțin pasul pe loc și asta pentru că se apropie două licitații importante (5G și prelungirea spectrului pe 4G). Ar putea să rezolve problemele de spectru dacă ar achiziționa divizia de comunicații mobile a Telekom, dar nu știu cât de pregătiți financiar sunt din acest punct de vedere.
  2. Ofertă largă de terminale – oferta nu este rea în momentul de față, dar aș spune că și-ar putea face loc pe acolo mai multe modele interesante de la companii chinezești și nu numai. Xiaomi Redmi Note 7 ar face figură frumoasă, spre exemplu. Pe lângă oferta mai largă și disponibilitatea produselor, știu din secțiunea de comentarii că sunt cazuri în care se așteaptă după un telefon și câteva săptămâni, ceea ce este inacceptabil în 2019.
  3. Abonamente de 10 – 15 – 20 euro cu telefoane subvenționate – este un artificiu pe care-l folosesc Orange, Vodafone și Telekom. Digi Mobil preferă să meargă pe abonamente mici + sisteme de plată în rate (intern sau printr-o bancă). Cred că a intrat în obiceiul de consum ca un client să se aștepte la prelungire de contract, portare sau la încheierea unui abonament să primească un telefon la preț bun.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.