Cred că una dintre cele mai apreciate invenții în domeniul electronicelor din bucătărie a fost mașina de spălat vase. 

În oferta celui mai mare magazin online românesc sunt aproape 700 de produse sub categoria mașină de spălat vase. Prețurile încep de la 1199 lei pentru un brand mai puțin cunoscut și ajung până la peste 6000 lei pentru un produs AEG ce are o mulțime de funcții. 

Topul este format din 3 mașini de spălat vase ce au peste 50 de evaluări și notă cât mai bună. 

  1. Mașină de spălat vase Bosch SPS4EMI28E

Mașinile de spălat vase de la Bosch au parte de review-uri foarte bune

A strâns o notă de-a dreptul excelentă – 4.95 din 56 de review-uri și este o confirmare că Bosch încă știe să producă electrocasnice de bună calitate. Are 6 programe, spațiu dedicat pentru tacâmuri și mici ustensile de bucătărie prin sertarul VarioDrawer. 

Prin aplicația HomeConnect se conectează cu smartphone-ul. De acolo poți să controlezi mașina de spălat, poți să introduci gradul de murdărire, tipu și cantitatea de vase și alegi ușor un program de spălare potrivit. 

  1. Mașină de spălat vase Arctic DNFN363 

Arctic dovedește că poți livra un produs bun la un preț atractiv

Mașina Bosch costa aprox. 2500 lei, iar Arctic-ul joacă în altă ligă. Costă sub 1500 lei și cred că s-a ținut cont mai mult de raportul preț / specificații, nu neapărat de funcțiile incluse, deși nici acestea nu lipsesc. 

A strâns nota 4.81 din 61 de review-uri. Are 6 programe, deschidere automată a ușii, capacitate de încărcare de 14 seturi, panou de comandă electronic. Consumul de energie la 100 de spălări este de 85 kWh. 

Nu știu cât contează asta, dar din câte cunosc, mașina de spălat vase Arctic nu este produsă local. Cred că doar frigidere, combine frigorifice și mașini de spălat rufe produc la nivel local. Oricum prin nota bună, dovedesc că îi poți mulțumi pe clienți și în segmentul entry. Celelalte două modele le-aș încadra mai degrabă în mid-range. Presupun că modelele scumpe sunt mai puțin achiziționate, de aici și review-uri mai puține, iar criteriile sunt ceva mai aspre. 

  1. Mașină de spălat Whirlpool WF03032NPX 

Whirlpool impresionează prin tehnologiile integrate

Revenim în categoria mașinilor de spălat cu preț de peste 2000 lei prin mașina de spălat vase de la Whirlpool ce a strâns nota 4.78 din 59 de review-uri. 

Are 10 programe, primește 14 seturi și iese în evidență prin mai multe funcții. Spre exemplu, nu trebuie să aștepți ca să ai mai multe vase de spălat, poți să adaugi tacâmurile ce dorești a fi curățate și își reglează sigură programul și jetul pe sertarul respectiv, de aici reiese și un timp mai redus, dar și o economie a consumului de apă. 

Uscarea vaselor prin Natural Dry se realizează prin deschiderea ușii, când temperatura de siguranță este atinsă. Whirlpool spune că mașina sa de spălat vase usucă vasele cu până la 70% mai rapid, iar consumul de energie este cu până la 15% mai redus față de alte produse concurente. 

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.