Telefoane Mobile

Între 22 – 25 februarie 2016 se desfășoară MWC 2016. Este a 4-a ediție la care particip și după cum au curs zvonurile de la începutul lui 2016 avem un adevărat duel al granzilor. 

Trei companii A-list au rezervat târgul de tehnologie barcelonez spre a prezenta noile vârfuri de gamă, flagship-urile – dacă păstrăm terminologia englezească.

3. HTC One M10;

HTC-One-M10-randare

Înțeleg că s-ar putea să fie lansat după MWC, nu se știe nimic la modul exact. Compania taiwaneză a preferat să păstreze secretul lansării lui One M10. Nu m-aș mira dacă-l vor aduce la Barcelona, ar fi o excelentă ocazie să primească feedback de la presa tech din întreaga lume.

HTC One M10 renunță complet la designul adus de HTC One M7, M8 și M9 și mi se pare o strategie proastă. Mai multe detalii și ideile mele din momentul în care-l vor lansa oficial.

HTC One M10 = HTC One A9 cu look de iPhone 6, display AMOLED de 5.1 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și suport pentru cardurile microSD, Android 6.0 Marshmalllow, cameră de 12 Megapixeli cu tehnologia Ultrapixel, cameră frontală de 4 Megapixeli și cel mai probabil, o baterie de sub 3000 mAh.

2. LG G5;

LG G5 4

Nu le-am cerut invitație din timp și, din păcate, nu voi asista la evenimentul de lansare globală. O să-l văd pe 22 februarie, când începe #MWC16 și în prima parte a zilei respective revin cu hands-on pe site.

LG G5 ar avea o carcasă de tip unibody, dar cu o metodă revoluționară de scoatere a acumulatorului integrat. Renunță la controalele de volum și power poziționate sub camera principală, pentru o localizare clasică. Se pare că experimentul realizat la LG G2, LG G3 și LG G4 nu a fost primit bine, altfel nu-mi explic o astfel de măsură.

LG G5 = carcasă metalică, display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 820 de tip quad-core, 4 GB RAM, slot pentru cardurile microSD, Android 6.0 Marshmallow, cameră de 16 Megapixeli + cameră frontală de 8 Megapixeli, nu am găsit detalii legate de acumulatorul integrat.

1. Samsung GALAXY S7 & S7 Edge;

Samsung-GALAXY-S7-si-S7-Edge-2

Samsung cu duetul S7 și S7 Edge urmează a ține capul de afiș. O să particip la eveniment și din seara lui 21 februarie vă aduc toate detaliile, exact cum am procedat și în cazul lui GALAXY S6 și S6 Edge.

Mare parte din specificațiile hardware & design sunt cunoscute, mai degrabă urmează să primim o mare confirmare oficială din partea companiei sud-coreene.

Samsung o să lanseze două versiuni pe partea hardware: prima cu Exynos 8890 de tip octa-core și a doua cu Qualcomm Snapdragon 820 de tip quad-core. O să vedem un adevărat battle între cele două configurații hardware, mai ales în testele de benchmark. Important este cât se încălzesc când sunt puse la lucru în regim continuu și ce autonomie oferă în mod real, nu doar în testele sintetice.

Samsung GALAXY S7 urmează a folosi un display de 5.1 inch, iar GALAXY S7 Edge migrează pe 5.5 inch. Camera principală primește un senzor nou cu o dimensiune a pixelului mai mare, de aici și downgrade-ul de la 16 Megapixeli spre 12 Megapixeli.

Aceste sunt telefoanele pe care le vom vedea lansate comercial în martie – aprilie 2016, fiecare urmează a-și disputa poziția de no. 1 în lumea Android. Numai că un alt jucător se ridică rapid și s-ar putea să le fure coroana, vine din China și are experiență mare în rețelistică.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.