Smartphone

EuroGsm reprezintă o rețea de magazine ce cuprinde 112 unități în 81 de orașe din țara noastră. Au trimis un comunicat de presă în care specifică care au fost cele mai vândute telefoane mobile în anul trecut, dar și o listă cu top 3 telefoane din categoria premium cu priză la public. 

TOP 3 – Cele mai vândute telefoane mobile la EuroGsm;

Alcatel-One-Touch-Pixi-3

  1. Alcatel Pixi 3;
  2. Samsung GALAXY Trend 2 Lite;
  3. Huawei Y530.

TOP 3 – Cele mai vândute telefoane mobile din categoria premium;

Samsung-GALAXY-S6 (18)

  1. Samsung GALAXY S6;
  2. iPhone 6S;
  3. Samsung GALAXY Core Prime.

Ar fi fost cu adevărat interesant dacă se aventurau să ofere și informații legate de numărul de unități comercializate pentru fiecare produs în parte.

România rămâne o piață emergentă, iar primele trei telefoane se încadrează ca preț sub 500 lei. Samsung GALAXY S6 și iPhone 6S s-au lupta de la egal la egal în zona premium, iar Samsung GALAXY Core Prime nu l-aș pune în categoria premium, ci mai degrabă în low-cost spre mid-range.

Declarație oficială:

În 2015, românii au continuat să fie interesați de telefoane de top, cât mai performante și mai inteligente, ceea ce a generat inclusiv o creștere a gadget-urilor vândute în acest an. Pe de altă parte, publicul interesat de smartphone-uri reacționează diferit ”la raft”, față de mediul online. În timp ce în magazine putem observa că avem parte de un public mai orientat către eficiență și cost scăzut, în online publicul preferă telefoane de top, ultra-performante, ce pot fi folosite cu succes ca niște mini-calculatoare. Acest lucru s-a văzut inclusiv în evoluția prețului mediu la achiziția atât din magazine, cât și din mediul online – în ambele cazuri întâlnim o valoare în creștere. Este o tendință normală, credem noi, ce se va accentua în anii următori, pe măsură ce va crește procentul celor care vor cumpăra online” a declarat Zoltan Halmai, director comercial al EuroGsm.

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.