Smartphone

Au fost oferite datele pentru trimestru 4 din 20111 și s-au putut face calculele pe întreg anul 2011. Smartphone-urile sau telefoanele inteligente câștiga market share și telefoanele de buget sau feature phone sunt scoase încetul cu încetul din joc. Se spune că 2012 va fi anul telefoanelor de tip smartphone și ieftine – Android joacă tare în acest segment, Microsoft se pregătește să intre cu Windows Phone Tango ce va rula și pe telefoane cu doar 256 MB RAM. 

1. Samsung – 97.4 milioane;

2. Apple – 93 milioane;

3. Nokia  – 77.3 milioane. 

Marele pierzător este Nokia și Apple, deși se află pe locul II se poate spune că a realizat o performanță uriașă. Apple nu comercializează decât trei smartphone-uri: iPhone 3GS, iPhone 4 și iPhone 4S pe când Samsung dezvoltă telefoane de tip smartphone pe Android, Windows Phone și Bada, iar în portofoliul său se află telefoane precum: Samsung Galaxy M, Galaxy Y, Galaxy S II, Galaxy R, Galaxy Nexus, Galaxy S, Galaxy S Plus, Galaxy SL și lista ar putea continua a se întinde pe 3 – 4 rânduri.

Nokia de la lider pe domeniul smartphone a ajuns să se îndepărteze substanțial de locurile I și II cu un ecart de 20 de milioane față de Samsung. Au reușit să vândă peste 1 milion de Nokia Lumia 800 și este un prim pas bun în revenirea pe zona telefoanelor inteligente alături de Microsoft și al său Windows Phone. Vom vedea care va fi politica abordată de Samsung, Apple și Nokia pe anul în curs și care va fi clasamentul la sfârșit de an.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.