Diverse

Abonamentele de 500 Mbps și 1 Gbps de la RCS-RDS au făcut ca multe persoane să înceapă o căutare febrilă a unui router wireless care să livreze viteza respectivă în condiții optime. O parte din condițiile tehnice necesare le-am punctat într-un articol dedicat.

Care ar fi minimul de specificații în ce privește achiziția unui router wireless?

1. Conectivitate de 1 Gbps sau 1000 Mbps pe fir / RJ-45. Da. Este puțin ciudat. Te-ai aștepta ca mai toate routerele wireless să dețină conectivitate de până la gigabit pe fir, dar mai sunt încă multe modele cu 10 / 100 Mbps și un pic de atenție nu strică niciodată.

2. Dual-band pe 2.4 GHz și 5 GHz. Majoritatea routerelor sunt single band pe 2.4 GHz și este recomandat să faceți pasul spre un router dual-band. Banda de 5 GHz nu este așa aglomerată precum cea de 2.4 GHz și de aici un plus de viteză, mai ales dacă locuiești la oraș și sunt alte câteva routere wireless prin preajmă.

3. Router wireless cu suport pentru standardul Wi-Fi ac ce permite viteze de până la 1 Gbps. Wi-Fi n se oprește la 150 Mbps și mai sunt modele care urcă la 300 Mbps, dar pentru gigabit trebuie neapărat Wi-Fi ac.

O listă cu routere wireless care respectă standardele de mai sus găsiți aici.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.