Retelistica

Vitezele la internet au crescut în mod constant, iar cele trei routere din articolul de față le consider excelente pentru cei ce au conexiuni de la 200 Mbps în sus pe partea de download și upload. 

Fiecare dintre cele trei modele le consider a fi de tip best-buy pentru prețul la care sunt listate.

3. TP-Link Archer C2 – 173.99 lei;

Este un adevărat veteran. L-am testat în 2014, iar prețul a coborât în mod constant. De la 339 lei acum îl găsiți la 174 lei, iar uneori au fost promoții și mai agresive.

Puncte PRO: rețea pe fir cu viteze de până la 1000 Mbps, Wi-Fi ac și viteze de până la 733 Mbps ( 300 Mbps pe 2.4 GHz și 433 Mbps pe 5 GHz), port USB 2.0 ce permite transformarea în NAS ad-hoc, acoperire bună.

2. ASUS RT-AC 53 – 217 lei;

ASUS a acumulat o experiență vastă în domeniul routerelor wireless, iar pe segmentele mid-range și premium au propuneri cu grad mare de atractivitate. În segmentul low-cost poți merge pe mâna unui dispozitiv în genul lui ASUS RT-AC 53.

Puncte PRO: rețea cu viteze de până la 1000 Mbps, dual-band, Wi-Fi ac, trei antene externe pentru o acoperire cât mai bună, SmartQos.

1. D-Link DIR-842 – 250.99 lei;

 

D-Link a fost lider pe piața locală de routere wireless, dar și-a pierdut poziția în urma cu ceva timp în fața TP-Link. Totuși, în portofoliul său sunt destule dispozitive interesante, iar DIR-842 lei pentru 250.99 lei aș spune că oferă multe.

Are 4 antene externe, Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, viteze de până la 867 Mbps pe rețeaua wireless și până la 1000 Mbps pe fir,  port USB 2.0 ce-l transformă în media server ad-hoc.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.