Găsiți ceasuri cu funcții de fitness și sub 300 lei, aș spune chiar că modele interesante și nu neapărat de la branduri no name (de care magazinele online autohtone sunt pline). În lista de astăzi veți găsi câte un model de la Huawei, Xiaomi și Realme.

3. Xiaomi Mi Watch Lite👈;

 

Este un smartwatch de tip best-buy. Are certificare 5ATM legat de contactul cu apa, display IPS de 1.4 inci cu luminozitate tipică de 350 nits, bluetooth 5.0, localizare prin GPS și GLONASS, senzor PPG pentru monitorizarea ritmului cardiac, accelerometru, barometru. Lipsește un senzor pentru SpO2. Sunt peste 120 de fețe de ceas, autonomia ajunge până la 9 zile etc.

Monitorizează somnul, activitățile desfășurate peste zi, 11 moduri de antrenament etc.

2. Realme Watch👈;

A fost anunțat în 2020. Este un ceas cu certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, folosește un display IPS de 1.4 inci cu luminozitate de 380 nits și protejat de sticlă Corning Gorilla Glass 3. Pe partea de conectivitate dispune de bluetooth 5.0, iar ca senzori încorporează accelerometru, senzor PPG pentru monitorizarea ritmului cardiac și măsoară nivelul de oxigen din sânge.

Partea frontală este protejată cu sticlă, structura de rezistență și spatele au fost fabricate din plastic (spre a obține și prețul afișat). Rulează un sistem de operare proprietar și are aplicație dedicată pentru Android – Realme Link. Recunoaște 14 activități sportive, primește notificări și permite controlul playlist-ului rulat pe smartphone.

Marele său punct PRO este prețul. Folosesc Realme Link pe smartwatch-ul meu și mi se pare ok. Nu se compară cu Huawei Health sau Google Fit, dar își face treabă (poți să sincronizezi datele cu Google Fit).

1. Huawei Watch GT👈;

A trecut ceva timp de la momentul în care a fost lansat de către Huawei, iar prețul a coborât sub 300 lei. L-am adus pe primul loc în acest top pentru că are o construcție superioară, pentru că integrează un display OLED și pentru că arată mai mult a ceas și mai puțin a brățară de fitness față de cele două. Plus că sunt fan al ceasurilor cu ecran rotund față de cele cu ecran pătrat ce nu sunt neapărat pe placul meu.

Structura de rezistență este din oțel inoxidabil, sticlă în partea frontală și ceramică în partea spate. Are certificare 5atm pentru contactul cu apa, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, busolă și barometru, accelerometru.

Are localizare prin trei suite de rețele de sateliți, autonomia ajunge până la două săptămâni. A obținut nota 4.54 din…, 859 review-uri.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.